Mehmet Harmancı: Lefkoşa’da kışa yönelik çalışmalar yapıldı

7
Mehmet Harmancı
reklam alani

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, dün ülke genelinde meydana gelen aşırı yağışlardan çoğu bölgenin etkilendiğini ancak Lefkoşa’da herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Kışa yönelik çalışmalar yapıldı, altyapıya uzun süredir yatırım yapıyoruz” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Gökhan Altıner’in Kıbrıs Postası TV’de hazırlayıp sunduğu “Sabah Postası” isimli programa telefonla bağlandı.

Lefkoşa’ya 30 Kg’lik yağışın düştüğünü belirten Harmancı, eski dönemlerde 30 Kg’lik yağışın Lefkoşa’ya düşmesinde büyük sorunların yaşandığını hatırlattı. Yağış oranı 70-80 kg görüldüğünde herhangi bir sıkıntının yaşanabilmesinin olası olduğunu söyleyen Harmancı, kışa yönelik çalışmaların programlandığını, gerekli önlemleri alındığını ve altyapıya uzun süredir yatırım yapıldığını belirtti.

Entegre bir çalışma sistemiyle en az zayiatla sürecin atlatılmaya çalışıldığını belirten Harmancı, Lefkoşa’daki yağışların şu ana kadar problemsiz geçtiğini söyleyerek, olası durumlara karşı ekiplerin hazırlıklarını yerine getirdiğini kaydetti.

Lefkoşa yolları ile alakalı yeni projelerin olduğunu açıklayan Harmancı, onaylanacak olan bütçe içerisindeki en önemli kaynağın, 85 milyon TL’lik asfaltın öngörülmüş olduğunu bildirdi.

Paylaş