El-Sen: KIB-TEK, hukuk kurallarına uygun yönetilmediği için toplumu enerji krizine mahkum etmiştir

6
El-Sen: KIB-TEK
reklam alani

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, Başbakanlık önünde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, KIB-TEK’in yasalar ve tüzüklerle, hukuk kurallarına uygun yönetilmediği için zarar vermeye, verimsizliğe ve toplumu da enerji krizine mahkum edildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) yapılan terfilerle ilgili Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın toplatısında Makine Mühendisleri Odası (MMO) da destek verdi.

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, hukuksuzluğun hükümetinin kötü alışanlığına dönüştüğünü savundu ve hükümetin, yasa ve tüzükleri keyfi bir şekilde ayaklar altına alma huyundan hemen vazgeçmeye çağırdı.

KIB-TEK, yasalar ve tüzüklerle, hukuk kurallarına uygun yönetilmediği için zarar vermeye, verimsizliğe toplumumuzu da enerji krizine mahkum edilmiştir” diyen Ahmet Tuğcu, hükümetin, birçok yasa ve tüzük gibi KIB-TEK Toplu İş Sözleşmesi’ni de ihlal eden yeni bir hukuk tanımazlığa imza attığını iddia etti.

Tuğcu, “Hükümetin bir hukuk devletinin değil, bir krallığın hatta ilkel bir kabilenin hükümeti gibi sorumsuzca, son derece pervasızca davranmaktadır. Hukuksuzluk Ünal Üstel hükümetinin kötü bir alışkanlığına dönüşmüş, illegalite zararlı bir bağımlılığı haline gelmiştir. Çünkü toplum olarak neredeyse her gün farklı bir alanda, yeni bir konuda hukuk tanımaz, yasa bilmez yeni bir pervasızlıklarına şahit oluyoruz” dedi.

Paylaş