III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Reçeteli ilaç kullanma denetimi az, bu durum iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atıyor

4
Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi
reklam alani

KKTC’de yapılması gerekenlere ilişkin kararlar üreten gençlerin katılımıyla gerçekleşen III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi raporunda, reçeteli ilaç kullanma alanında denetimlerin az olduğuna değinildi ve bu durumun iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atan unsurlardan olduğuna dikkat çekildi.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 12-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nde 242 gencin görüşlerine başvuruldu.

Ülkede yapılması gerekenlere ilişkin kararlar üreten ve öneri sunan gençler, ekonomi ve enflasyon noktasında görüşlerini ortaya koydu.

“HALKIN REFAHINI BAZ ALACAK YASALAR GETİRİLMESİ GEREKİYOR”

Kıbrıs Postası’nın ‘iş sağlığı ve güvenliği’ konu başlığıyla ilgili yaptığı incelemede, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, işveren ve işçiler için ‘iş sağlığı ve güvenliği’ eğitiminin eksik olduğunu, halkın refahı baz alacak yasaların getirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Devlet tarafından uygulanan politikalarda iş güvenliği noktasında büyük bir açık olduğunun altı çizildi.

“DEVLET HASTANELERİNDE GÜVENLİK EKİPLERİ OLDUKÇA AZ”

Devlet hastanelerinde güvenlik ekiplerinin oldukça az olduğu ve bu durumun iş sağlığı ve güvenliği açısından en önde tedbirlerin alınması gereken yer olduğuna vurgu yapıldı. İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi düzeyinin artması için sınav ve sertifika gerektiren eğitimlerin düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi ayrıca, reçeteli ilaç kullanma alanında denetimlerin az olduğuna değindi ve bu durumun da iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atan unsurlardan olduğuna dikkat çekti.

Şu an Kuzey Kıbrıs’ta büyük ölçüde yabancı popülasyon olduğunu, bu durumda ise vatandaşların kendilerini koruyabilmesi adına dil bilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Katılımcılar oy birliği ile KKTC’de iş sağlığı ve güvenliğinin, yeterli düzeyde olmadığına karar verildi.

Paylaş