KTÖS Genel Sekreteri Maviş, gündemdeki iddialarla ilişkin ilgili makamlara bazı sorular yöneltti

6
Burak Maviş
reklam alani

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın mal varlığındaki artış ve Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’ye yapılan 59 milyon Euro ödeme başta olmak üzere son dönemde gündemi sarsan iddialara ilişkin ilgili makamlara bazı sorular yöneltti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklama yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın mal varlığındaki artış, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’ye yapılan 59 milyon Euro ödeme, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) akaryakıt alımlarında yaşanan 6,7 milyon dolarlık şaibe ve gündemi sarsan diğer iddialara ilişkin ilgili makamlara birtakım sorular yöneltti.

Maviş, “Kıbrıs’ın kuzeyinde kurulan alt yönetimde siyasiler ve bürokratlar soruşturmadan muaf mıdır” diye sordu.

Sorular şu şekilde:

“1-Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın malvarlığındaki artış ve servet artışının kaynağı olarak gösterilen 3 milyon dolar ciro ile 10 milyon sterlinlik şirketlerin yasal olarak beyan edilmesi ve vergi verip vermediği konusundan haber var mı?

2-İş insanı Redif Nurel’in Kalkınma Bankası’ndan bir kredi talebi sırasında Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Milletvekili Hasan Tosunoğlu tarafından kendisinden 2,5 milyon TL rüşvet istediği iddiasından bir haber var mı?

3-Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ilgili ortaya atılan 50 milyon dolarlık rüşvete aracılık iddiasıyla ilgili bir haber var mı?

4-Hukuka ve kamu yararına aykırı bir şekilde T&T Havalimanı Şirketi’ne yapılan 59 milyon Euro ödemeyle ilgili bir haber var mı?

5-KIB-TEK’in akaryakıt alımlarında yaşanan 6.7 milyon dolarlık şaibelerden bir haber var mı?

6-Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu’nun belli sayıda turistik T, kiralık araç ve taksi iznini torpil mekanizmasına göre verdiği iddiaları ve sonrasında bu izinlerin iptal gerekçesiyle ilgili bir haber var mı?”

Paylaş