Sadık Gardiyanoğlu: Ümidim bugün asgari ücretin belirlenmesidir

5
Sadık Gardiyanoğlu
reklam alani

Asgari ücrette 2024 yılının ilk ücretinin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Toplantı öncesinde basına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, belirlenecek olan asgari ücretin 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağını söyledi. Gardiyanoğlu, ümidinin bugün asgari ücretin belirlenmesi olduğunu ifade etti ve “Bugün eğer bir sonuç alamazsak 16 Ocak Salı günü saat 10.00’da toplanmak için çağrı yapacağım” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılının ilk asgari ücretini belirlemek üzere toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek toplatıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, işçi tarafını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve işveren tarafını temsilen Cengiz Alp, Ali Başman ile diğer işçi, işveren ve devlet kanadı temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde basına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, belirlenecek olan asgari ücretin 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağını açıkladı. Gardiyanoğlu, ümidinin bugün asgari ücretin belirlenmesi olduğunu söyledi ve “Bugün eğer bir sonuç alamazsak 16 Ocak Salı günü saat 10.00’da toplanmak için çağrı yapacağım” dedi.

“PRİM DESTEĞİNİN DEVAMI KONUSUNDA İŞVERENİN YANINDAYIZ”

Gardiyanoğlu, Asgari Ücret Yasası’nın değiştirilmesi gerektiğini açıkladı. Gardiyanoğlu ayrıca, prim desteğinin devamı konusunda işverenin yanında olduklarını da vurguladı.

Paylaş