İşveren sözcüsü Cengiz Alp: Herkesin memnun olacağı bir rakam belirlemek istiyoruz

6
İşveren sözcüsü Cengiz Alp
reklam alani

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren tarafını temsilen konuşan Cengiz Alp, asgari ücrette herkesin memnun olacağı bir rakamı belirlemek istediklerini söyledi. Alp, işveren prim desteğinin sene sonuna kadar artırılarak devam etmesi gerektiğini, koşulların bunu gerektirdiğini söyledi. Alp, düzenleyici ve denetleyici olan hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini de vurguladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılının ilk asgari ücretini belirlemek üzere toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren tarafını temsilen konuşan Cengiz Alp, asgari ücrette herkesin memnun olacağı bir rakamı belirlemek istediklerini ifade etti.

“Elimizden geleni birlikte yapmak mecburiyetindeyiz” diyen Cengiz Alp, işverenlerin ücretler dışında birçok sorunu olduğunu vurguladı ve işletmelerin birçoğunun kalifiye eleman bulmakta zorlandığını açıkladı. Alp, işçi ve işveren olarak karma buluşmalar yapılması gerektiğini önerdi.

Alp öte yandan, işveren prim desteğinin sene sonuna kadar artırılarak devam etmesi gerektiğini, koşulların bunu gerektirdiğini söyledi. Alp, düzenleyici ve denetleyici olan hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, “Asgari Ücret Yasası güncelliğini yitirdi. Çağdaş ve günün şartlarına uygun Asgari Ücret Yasası gündeme getirilmeli” dedi.

Paylaş