Uyuşturucu suçundan 2 yıldır aranan Wilward Kudzai, Ercan’dan çıkış yapacağı sırada tutuklandı

4
Wilward Kudzai, Ercan
reklam alani

Lefkoşa’da, 27 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen uyuşturucu operasyonuyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle aranan Wilward Kudzai, Ercan’dan çıkış yapacağı sırada tespit edilerek tutuklandı. Zanlının üzerine yapılan aramada çantasında içerisinde hintkeneviri kalıntısı bulunan bir adet öğütücü ele geçirildi.

Uyuşturucu suçlarından 2 yıldır aranan Wilward Kudzai, Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken, tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Ozan Özder mahkemede olguları aktardı. Polis, 27 Temmuz 2021 tarihinde Lefkoşa’da narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 20 gram hintkeneviri ele geçirildiğini ve bir kişinin tutuklandığını belirtti. Polis, ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili zanlının da aranan şahıs olduğunu açıkladı. Polis, ancak zanlının söz konusu tarihte tespit edilemediğini ve aranan şahıslar listesine alındığını belirti.

ÇANTASINDA HİNTKENEVİRİ KALINTISI BULUNAN BİR ADET ÖĞÜTÜCÜ ELE GEÇİRİLDİ

Polis memuru, zanlının önceki gün Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken, görevliler tarafından tespit edildiğini açıkladı.

Polis, zanlının üzerine yapılan aramada çantasında içerisinde hintkeneviri kalıntısı bulunan bir adet öğütücü ele geçirildiğini söyledi.

29 KASIM 2021 BU YANA ÜLKEDE İZİNSİZ YAŞIYORDU

Polis memuru, zanlının muhaceret kontrolünün yapıldığını, 29 Kasım 2021 tarihinden tutuklandığı güne kadar ülkede kaçak yaşam sürdüğünün tespit edildiğini belirtti.

ZANLIYA UYUŞTURUCU TASARRUFU VE İZİNSİZ İKAMET ETME SUÇLARINDAN DAVA OKUNDU

Polis, zanlıya 2021 yılında meydana gelen 20 gram uyuşturucu satma ve tasarrufu, 2023 yılında meydana gelen uyuşturucu tasarrufu ve KKTC’de izinsiz ikamet etme suçlarından dava okunduğunu açıkladı.

Polis, zanlının 2023 yılında meydana gelen uyuşturucu tasarrufu ve KKTC’de izinsiz ikamet etme suçlarını ise kabul ettiğini açıkladı.

3 AYI AŞMAYACAK SÜREYLE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve ülkede kaçak yaşam sürdüğünü kaydeden polis memuru, zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti. Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı ise söyleyecek bir şeyi olmadığını söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 3 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Paylaş