Sami Özuslu’dan Erhan Arıklı’ya: 2023 yılında sabit radarlardan kaç Türk Lirası tahsil edilmiştir

9
Sami Özuslu
reklam alani

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada, Bakanı Erhan Arıklı’ya radarla ilgili sorular yöneltti. Özuslu, KKTC’de 130 sabit radar olduğunu ve bu radarlara ilişkin sözleşmelerin bitmeden, ihalesiz olarak devir edilmesinin hukuken sorun yaratacağını kaydetti. “2023 yılında sabit radarlardan kaç Türk Lirası tahsil edilmiştir” diye soran Özuslu, “Sıfır Türk Lirası çünkü cezaların adreslere ulaştırılması için ihaleye çıkılmadı ve cezalar dağıtılmadığı için şu anda 150-180 milyon TL alacağı vardır devletin buhar olan” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, Meclis Genel Kurulu’nda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü sırada, Bakan Erhan Arıklı’ya çeşitli eleştiriler yöneltti.

Türkiye’deki Düzce Belediyesi ile KKTC’deki toplu taşıma sorununu çözmek için protokol imzaladığını hatırlatan Sami Özuslu, “Düzce nerede, KKTC nerede? Nasıl bir fizibilite çalışması yaptınız?” diye sordu.

Bakan Arıklı ise yerinden verdiği cevapta, kendisinden önceki iki bakanın yaptığı çalışmaları devam ettirdiği ve Düzce Belediyesi’ni kendisinin bulmadığını ifade etti.

Özuslu, bakanın sabit radar sisteminin ASELSAN’a devredilmesine ilişkin basına yansıyan açıklamalarını da eleştirdi ve “Hangi ihale ile? Bakanlar Kurulu kararı var mı? Bakanlar Kurulu kararı yeterli mi?” diye sordu.

“2023 YILINDA SABİT RADARLARDAN KAÇ TÜRK LİRASI TAHSİL EDİLMİŞTİR”

Özuslu, KKTC’de 100 aktif olmak üzere toplamda 130 sabit radar olduğunu ve bu radarlara ilişkin sözleşmelerin bitmeden, ihalesiz olarak devir edilmesinin hukuken sorun yaratacağını vurguladı. “2023 yılında sabit radarlardan kaç Türk Lirası tahsil edilmiştir” diye soran Özuslu, “Sıfır Türk Lirası çünkü cezaların adreslere ulaştırılması için ihaleye çıkılmadı ve cezalar dağıtılmadığı için şu anda 150-180 milyon TL alacağı vardır devletin buhar olan” şeklinde konuştu. Özuslu, bu örneğin ülkenin kaynağı olmadığına ilişkin söylemi çürüttüğünü belirtti.

ÖZUSLU, BAVULLARIN VE ARAÇLARIN ÇALINABİLECEĞİ BİR HAVAALANINA, ÖĞRENCİ VE TURİSTLERİN İNMEK İSTEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ercan’da şu an atıl kapasite olduğunu belirten Özuslu, T&T’yle yapılan anlaşmaya işaret ederek, personel eksikliği ve güvenlik zafiyeti konusunda da bilgi istedi.

Özuslu, elektriğin kesilebileceği, bavulların ve araçların çalınabileceği bir havaalanına, öğrenci ve turistlerin inmek istemeyeceğine de işaret etti.

Paylaş