Fide Kürşat: Turist ve turizmi önemsiyorsanız kara sınır kapılarındaki yığılmaları çözün

7
Fide Kürşat
reklam alani

CTP Milletvekili Fide Kürşat, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada yaptığı konuşmada, “Turist ve turizmi önemsiyorsanız kara sınır kapılarındaki yığılmaları çözün, yeni kapılar açın” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, Meclis’te, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada konuşma yaptı.

Fide Kürşat, kara sınır kapılarındaki yığılmaların önüne geçilebilmesi için yeni kapıların açılması gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Turizm adına geçiş kapılarındaki sorunlar ve yığılmalara ne demeli? Kapıların yetersizliği ve yeni kapılar açılması gerektiğini herkes söylüyor. Mağusa Kapısı, Haspolat Kapısı vs. Kapılar aynı zamanda bir turizm konusu değil mi? İşte sürünüyor millet her gün kapılarda. Turizmi zerre kadar düşünseler, yeni kapıların açılmasını gündeme getirirlerdi.”

“TANITIM BROŞÜRÜ DAĞITMAK AMACIYLA ALINANLAR İŞE GİTMEDEN PARA ALIYORLAR”

Fide Kürşat ayrıca, sınır kapılarından son dönemlerde “partizanca” istihdamların yapıldığını iddia etti ve tanıtım broşürü dağıtmak amacıyla işe alınan kişilerin, işe gitmeden para aldığını savundu.

Paylaş