KTOEÖS: Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz dayatmalara boyun eğmeyecek

5
KTOEÖS
reklam alani

KTOEÖS, bugün 6 okulda öğleden sonra eylemde olacağını açıkladı. KTOEÖS’ten yapılan açıklamada, öğretmenlerin statüsüne, çalışma koşullarına ve itibarına yönelik saldırıların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz, sendikamız bu dayatmalara boyun eğmeyecek, saldırılar durdurulana kadar mücadeleye devam edecektir” denildi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), bugün Bekirpaşa Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Şehit Turgut Ortaokulu, Bayraktar Ortaokulu ve Osman Nejat Konuk Ortaokulu’nda öğleden sonra eylem yapacak.

KTOEÖS’ten yapılan açıklamada, öğretmenlere yönelik saldırıların devam ettiği ve buna karşı mücadeleye devam edileceği belirtildi.

KTOEÖS ayrıca, 14 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14.30’da Göç Yasası kapsamındaki öğretmen ve tüm çalışanların hakları için Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacak.

KTOEÖS’ten yapılan açıklama şöyle:

“Toplumsal yapımıza, kültürümüze, dilimize, dini anlayışımıza, yaşam biçimimize, kamusal alanlarımıza, kurumlarımıza, haklara, demokrasimize müdahaleler; bilimsel, laik eğitim anlayışına, kamusal eğitime, devlet okullarına, öğretmenlerin statüsüne, çalışma koşullarına, itibarına saldırılar devam etmektedir.

Öğretmenlere, sendikalarına planlı saldırılar “Tam Gün” aracılığı ile sürdürülmektedir. Bilimsel, laik, kamusal, parasız eğitim hedef alınmıştır. Devlet okulları, müfredatlar, çocuklarımız tehdit altındadır. Kamusal, nitelikli, laik, çağdaş eğitimin sigortası olan öğretmenlerin, statüleri, hakları, çalışma koşulları saldırı altındadır. Okullarımızda büyük eksiklikler devam etmektedir. Öğretmenlerimize, itibarsızlaştırma, fakirleştirme, örgütsüzleştirme saldırısı belli çevrelerce organize edilmektedir.

Sn. Eğitim Bakanı bu politikaları sorgulama gereği hissetmeden bu anlayışın savunuculuğunu ve tetikçiliğini yapmaya soyunmuştur. Esas saldırı; Kıbrıs Türk toplumunun varlığına, değerlerine, geleceğine yöneliktir. Bu saldırıları planlayanlar ve uygulamaya çalışanların eğitim, toplum gailesi kalmamıştır. Toplumun aydınlık, ilerici yüzü öğretmenlerimiz, sendikamız bu dayatmalara boyun eğmeyecek, saldırılar durdurulana kadar mücadeleye devam edecektir.”

Paylaş