Altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı

3
Altın fiyatları yatırımcıların risk duyarlılığının azalmasıyla yükselişe geçti
reklam alani

Altın, Fed’in iyimserliği yumuşatma çabalarına rağmen, ABD’nin gelecek yılın başlarında faiz indirimine ilişkin artan beklentilerin etkisiyle, tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı.

Kıymetli metal, Pazartesi günü erken işlemlerde yüzde 3’ten fazla artış göstererek 7 Ağustos 2020’de seviyesine ulaşarak 2148,11 doları gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı. Ardından bu kazançların büyük bir kısmını geri verdi ve şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,72 artışla 2085,81 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikasının “kısıtlayıcı bölgeye doğru ilerlediği” yönündeki yorumlarının dolarda ve Hazine tahvil getirilerinde düşüşe yol açmasıyla külçede Ekim başından bu yana devam eden yükseliş hızlandı; bu da altın için olumlu bir gelişme oldu.

Powell daha sonra faiz indirimi iyimserliğini geri püskürtmeye çalıştı ve “yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımıza dair güvenle sonuca varmanın veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair spekülasyon yapmanın erken olacağı” uyarısında bulundu. Buna rağmen, swap piyasaları şu anda Mart ayında yaklaşık yüzde 55’lik bir düşüş ihtimali görüyor ve Mayıs ayındaki bir kesintiyi tamamen fiyatlıyor.

Pepperstone Group Ltd. araştırma başkanı Chris Weston, altında “büyük bir momentum değişimi” yaşandığını söyledi. Weston ancak bu haftanın sonundaki ABD işgücü verileri, gelecek yıla ilişkin daha düşük reel faiz oranlarına ilişkin tahminlerle birlikte, külçe için aşağı yönlü bir risk unsur olabileceğini söyledi.

Paylaş