Girne’de dükkan içerisinde öldürdükleri şahsın para çantasını da çaldıkları tespit edildi

7
mahkeme-girne-cinayet-1-horz
reklam alani

Girne’de dükkan içerisinde ölü bulunan 40 yaşındaki Mikhail Kamyshanov’un boğularak öldürülmesinin ardında soruşturma devam ediyor. Zanlılar Serhii Mykhaılıchenko, eşi Katerina Kotenko ve suç ortakları Andrei Volkovskii yeniden mahkemeye çıktı. Mahkemede detauları anlatan polis, zanlıların, Kamyshanov’u öldürdükten sonra dükkan içerisinde yer alan ve maktule ait olan para çantasını çalıp, kaçtıklarını açıkaldı.

Girne’de Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde, tadilat halinde bulunan İmaj Photo Stüdyo isimli iş yerinde ölü bulunan Rus uyruklu Mikhail Kamyshanov’un cinayet sonucu öldürüldüğü tespit edildi.

ÇALIŞANI, EŞİ VE SUÇ ORTAĞI OLMAK ÜZERE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili Mikhail Kamyshanov’un yanında çalışan Serhii Mykhaılıchenko, eşi Katerina Kotenko ve suç ortakları Andrei Volkovskii isimli 3 kişi tutuklandı.

Zanlılar yeniden mahkemeye çıkarılarak, haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı. Polis, şahsın Mikhail Kamyshanov’un Girne’de Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde, tadilat halinde bulunan İmaj Photo Stüdyo isimli iş yerinde 27 Kasım Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında ölü olarak bulunduğunu söyledi.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Polis, Mikhail Kamyshanov’a yapılan otopsi sonucu elle boğularak, öldürüldüğünün belirlendiğini açıkladı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis, olayla ilgili yapılan soruşturma sonucu kamera görüntülerinin incelendiğini ve şüpheli olarak, Serhii Mykhaılıchenko, Katerina Kotenko ve Andrei Volkovskii’nin tutuklandığını söyledi.

ÖLDÜRDÜLER, HIRSIZLIK YAPTILAR, ARDINDA DA PENCEREDEN KAÇTILAR

Polis, olay günü saat 09.00 sıralarında Serhii Mykhaılıchenko’nun dükkana girdiğini, yarım saat sonra da Andrei Volkovskii’nin olay yerine gittiğini söyledi. Polis, bir süre sonra da Mikhail Kamyshanov’un da sırt çantası ile iş yerine girdiğini açıkladı. 

Baz, dükkanın mutfak kısmında yaşanan cinayetin ardından zanlı Myhhailikhenko’nun arka kapıyı kırarak, maktulün para dolu sırt çantasını, cep telefonunu, ev anahtarını ve cüzdanını çalarak kaçtığını kaydetti.

MYHHAİLİKHENKO’A AİT CÜZDAN LAPTA’DA BULUNDU

Müfettiş Muavini Şükrü Baz, katil zanlısı Myhhailikhenko’nun zanlı Andrei Volkovski ve zanlı Katerina Kotenko’nun yardımı ile para dolu çantayı kaçırdıklarını ifade etti. Myhhailikhenko’a ait cüzdanın Lapta bölgesinde bulunduğunu ifade eden Baz, aranan diğer emarelerin henüz bulunmadığını kaydetti.

40 KİŞİ SORGULANDI, 28 İFADE ALINDI

Baz, alınan 3 günlük tutukluk süresinde 40 kişinin sorgulanıp 28 ifade alındığını, tespit edilen 11 kamera görüntüsünün mercek altına alındığını söyledi. Soruşturmayla ilgili yeni görüntülerin ortaya çıktığını, sirkat edilen paraların henüz bulunmadığını ifade eden Baz, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

7 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Yargıç Evren Mürsel, zanlıların soruşturma kapsamında 7 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Paylaş