Özdemir Berova: Açıklanan yüzde 48’lik rakam düşebilir veya yükselebilir

3
Özdemir Berova
reklam alani

Maliye Bakanı Özdemir Berova, alınan enflasyon öngörülerine göre genel bütçenin hazırlandığını belirterek, “Açıklanan yüzde 48’lik rakam düşebilir veya yükselebilir” dedi.

Maliye Bakanı Özdemir Berova Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, hayat pahalılığı ve KDV oranları ile ilgili sorulara cevap vermek amacıyla söz aldığını ifade ederek, bütçeye işaret etti, alınan enflasyon öngörülerine göre genel bütçenin hazırlandığını belirtti.

Berova, bu konuda rakamlarla detaylı bilgi verdi, hayat pahalılığı oranını da buna göre hesapladıklarını, açıklanan yüzde 48’lik rakamın da öngörülen bir rakam olduğunu, düşebileceğini veya yükselebileceğini anlattı.

Rakamların kamuoyundan saklanmadan şeffaflık içinde tartışıldığını ifade eden Berova, KDV oranlarına da değindi ve bu alanda kayıt dışılık yaşandığını, güçlü bir otomasyon sistemine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Berova, KDV oranlarının global veya yüzde yüz artırılacak diye bir durumu olmadığını, bazı KDV oranlarının yeniden düzenlenebileceğini, zaten Maliye’nin her zaman bu tür çalışmalar içinde olduğunu, vergide adaletin sağlanmasına önem verdiklerini anlattı.

Berova, otomasyon sistemiyle birlikte “kafaya göre fiyat” yapılamayacağını, vergilendirmenin daha adaletli bir hal alacağını, fiyat denetiminin de sağlanacağını belirterek, bütçe görüşmelerinde daha detaylı teknik bilgiler verebileceklerini kaydetti.

Paylaş