EVKAF İyilik Gönüllüleri, Gazze’deki çocuklar için yürüyüş düzenledi

5
evkaf-iyilik-gonulluleri-gazzedeki-cocuklar-icin-yuruyus-duzenledi-1699699925
reklam alani

EVKAF İyilik Gönüllüleri, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek ve Gazze’deki çocuklar için Güzelyurt’ta yoğun katılımla yürüyüş düzenledi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) İyilik Gönüllüleri, Güzelyurt’ta, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek ve Gazze’deki çocuklara destek için yürüyüş düzenledi.

Evkaf İyilik Gönüllüleri, Gazze’deki çocuklar için yürüyüş düzenledi

Evkaf İyilik Gönüllüleri, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek ve Gazze’deki çocuklar için Güzelyurt’ta yürüyüş düzenledi. pic.twitter.com/JSR3eMq0Wy— Kıbrıs Postası (@kibris_postasi) November 11, 2023

İyilik Gönüllüleri, yürüyüş sırasında “Gazze’ki çocukları öldürmeyin!”, “Filistin’deki çocuklara gıda/ilaç” yazılı Türkçe ve İngilizce yazılı pankartlar taşındı. 

Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, İsrail’in Filistin’deki saldırılarının insanlık suçu olduğunu ifade ederek, “Bugün burada Filistin’deki çocukların öldürülmesinin durdurulmasını istiyoruz. Çocukların öldürülmesine karşıyız. Bu bir insanlık suçudur” dedi. 

Evkaf İyilik Gönüllüleri, Gazze’deki çocuklar için yürüyüş düzenledi

Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, İsrail’in Filistin’deki saldırılarının insanlık suçu olduğunu ifade ederek, “Bugün burada Filistin’deki çocukların öldürülmesinin durdurulmasını istiyoruz. Bu bir… pic.twitter.com/QDcYew68Ga— Kıbrıs Postası (@kibris_postasi) November 11, 2023

Yürüyüş öncesinde Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulunan Evkaf İyilik Gönüllüsü Nurçin İncirli, dünyada böyle bir katliamın görülmediğini ve savaş sırasında 10 bin kişinin katledildiğini belirtti.   

“Tüm dünyanın ayağa kalkması gerekiyor” diyen Nurçin İncirli, bütün insanların İsrail ordusuyla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:  

“Sıra bize de gelebilir. Bizim toprakların yüzde 40’ı yabancılara satıldı. Tehlike bizim için de geçerli bunu esir düşünce mi anlayacağız? 

İsrail ordusunun yaptığı savaş kurallarına aykırı. Hastaneleri, ambulansları vuruyor. İnsanlık dışı yapılan her şey lanetliyoruz. Filistin halkının yanındayız.”

ÇOCUKLAR DA GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ 

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar, minik çocukları da derinden yaralıyor. Gazze’deki halk için yürüyen çocuklar, “Biz, çocukların öldürülmesini istemiyoruz. Farklı dinden de, ülkeden de olsalar öldürülmesini istemiyoruz” dedi. 

ÇOCUKLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar, minik çocukları da derinden yaralıyor. Gazze’deki halk için yürüyen çocuklar, “Biz, çocukların öldürülmesini istemiyoruz. Farklı dinden de, ülkeden de olsalar öldürülmesini istemiyoruz” dedi. pic.twitter.com/7QUHvagVzE— Kıbrıs Postası (@kibris_postasi) November 11, 2023

Güzelyurt Açık Pazar’da başlayan yürüyüş Güzelyurt Kapalı Çarşı’da sona erdi.

Paylaş