Rüşvet karşılığında suç dosyası kapatmakla suçlanan Polis Başmüfettişi Altan cezaevine gönderildi

7
Polis Başmüfettişi Altan
reklam alani

Adli Şube Amiri olarak görev yaptığı dönemde suç dosyası kapatıp karşılığında rüşvet almakla suçlanan Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amiri olarak görev yaptığı 2016-2017 yılları arasında suç dosyası kapatıp karşılığında rüşvet almakla suçlanan Polis Başmüfettişi Ali Savaş Altan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetin huzuruna çıkarılan sanık Altan 7 davadan itham edildi. Altan aleyhine getirilen davalara “kabul etmiyorum” şeklinde yanıt verdi. Altan, duruşma sürecinin başlayacak olması nedeniyle, hükümsüz tutuklu Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Altan’ın itham edildiği davalar şunlar:

“Rüşvet almak”, “Menfaat temini için sahte, “Gerçek dışı ve hukuka aykırı evrak düzenlemek, imzalamak, tasdik etmek ve vermek”, “Sicillerde sahtekarlık yapmak”, “Tanıkları yalan ifade vermeye teşvik etmek”, Görevi kötüye kullanmak”, “Görevi ihmal etmek”, “Kamu görevlilerinin sahtekarlık yapmaları ve emniyeti suistimal etmeleri.”

Paylaş