Hasan Küçük: “Her kurumda e-Devlet’e entegrasyon birimleri güçlendiriliyor”

4
Hasan Küçük
reklam alani

UBP Milletvekili Hasan Küçük KKTC’de, “Hızlı entegrasyon ve küçük yapımız olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’dekinden de daha etkili bir e-Devlet hizmeti olacak…” iddiasında bulundu.

e-Devlet Yasası’nın öneminden bahseden Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Küçük, “Verimlilik açısından yeterliliği sağlayarak, bu yasa ile devlet kurumsal hafızasının da temini hedefleniyor” dedi.

Hasan Küçük, “Hızlı entegrasyon ve küçük yapımız olduğunu düşündüğümüzde Türkiye’dekinden de daha etkili bir e-Devlet hizmeti olacak…” iddiasında da bulundu.

Küçük, e-Devlet ile dava süreçlerinin takip edilebileceğini, tapu meselelerinin hakeza izlenebileceğini ve en önemlisi eğitim ve sağlık alanlarında dönüşümün sağlanabileceğini kaydetti.

Halkın hep murat edilen etkin hizmet alabilmesi ve kendi ile alakalı bilgilere anlık erişmesinin önemini vurgulayan Hasan Küçük, “Dijital dönüşüm süreci içinde entegrasyonla yoğun bir çalışma dönemi var” dedi.

Her bakanlık ve kurumda entegrasyon ile ilgili birimlerin olduğu, bunların daha da güçlendirildiğini anlatan Hasan Küçük, “Her kurumda entegrasyon sorumlu birim oluşturuluyor. Zaten var ama bunu güçlendiriyoruz. Bilindiği gibi reçete konusu da sosyal soruna dönüştü. Orada da yazılım var ama entegrasyon olmadığı için sorunlar ve boşluklar ve yasal eksiklikler… Sadece e –Deveti geçirmekle yetmiyor…” ifadelerini kullandı.

Paylaş