İktisatbank’ın piyasa analizi: Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı bir miktar geriledi

4
İktisatbank Piyasa Analizi
reklam alani

İktisatbank, 30 Ekim 2023’e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı. Raporda, “Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı haftaya 89 dolar s eviyesinde ve bir miktar gerileme ile başladı” ifadelerine yer verildi.

İktisatbank’ın 30 Ekim 2023’e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Eğer bugün bu satırların arasına Türk mali piyasaları da ‘koyabiliyorsak’, buna imkân kılan Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 100. yılını kutluyoruz. Atatürk gibi bir liderin en önemli mirasına sahip çıkmak, onu korumak ve kollamak, Atatürk çocukları olarak hepimizin ilk görevidir. Nice yüzyıllara Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. 

Cuma gece saatlerinde başlayan İsrail’in kısmi nitelikte de olsa kara harekatı, piyasaların risk algısını bozdu. Gazze’ye yönelik saldırıların şiddetlenmesi güvenli liman ihtiyacının artmasına neden olurken, bu tip dönemlerin bir numaralı yatırım aracı olan altının ons fiyatı 2,000 doları aştı. Cuma günü bültenimizde, hafta sonu risk almak istemeyen yatırımcıların altına hücum edebileceğini paylaşmıştık. Teknik manada ise, 1,987 dolar seviyesinin üzerinde haftalık kapanışı önemsiyoruz. Yukarıda 3 defa test edilen 2,070 dolar seviyesi bir sonraki hedef olabileceğini not edelim.

Jeopolitika gündemin ilk sırasında yerini korusa da, yurt dışı piyasalarda haftanın ilk iş gününde kayda değer (genele yayılan) bir bozulma göremediğimizi de not edelim. Brent cinsi ham petrolün varil fiyatı haftaya 89 dolar seviyesinde ve bir miktar gerileme ile başlarken, direnişin parası Bitcoin 34,500 dolar seviyelerinde zemin kuvvetlendirmeye çalışmalarına devam ediyor. Doların piyasa kuru olan sepet bazında DXY, yeni haftayı, geçen haftanın kapanışına paralel bir şekilde karşılarken, pariteler tarafında kayda değer bir değişiklik göremedik.

Paylaş