Gazeteci Ali Kişmir’e destek için başlatılan “Susmuyoruz, İmzalıyoruz” imza kampanyası sonlandı

5
reklam alani

Basın-Sen Başkanı, gazeteci Ali Kişmir’e destek için başlatılan “Susmuyoruz, İmzalıyoruz” imza kampanyası sonlandı. Söz konusu kampanyaya 835 kişinin imza koyduğu bildirildi.

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı, Gazeteci Ali Kişmir’in yazmış olduğu yazıya karşı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın şikâyeti üzerine açılan ve Kişmir’in 10 yıla kadar hapsinin istendiği davaya karşı başlatılan “Susmuyoruz, İmzalıyoruz!” imza kampanyası sona erdi. Kampanyayı 835 kişi imzaladı.

Başta siyasetçi, sendikacı, gazeteci, akademisyen, sanatçı, aktivist, öğretmen, avukat, doktor, yazarlardan oluşan ve toplumca bilinen pek çok kişinin oluşturduğu listedeki isimler dikkat çekiyor. Toplumun yakından tanıdığı ve birbirinden farklı görüşlere sahip olduğu bilinen pek çok isim, Kıbrıslı Türklerin özgürce kendini ifade edebilmesi için imza kampanyasına destek oldu.

Toplumun farklı kesimlerinden imza kampanyasına dayanışmasını bildirenlerle birlikte liste son halini aldı. Halkımızın iradesine, söz söyleme özgürlüğüne, kendi çıkarları doğrultusunda yaşama isteğine yönelik saygısızca saldırıları kabul etmediklerini belirten imzacılar, Ali Kişmir’in yazısına “üslup” adı altında açılan davanın amacının da herkesi susturmak olduğunu belirttiler.

“Susmuyoruz İmzalıyoruz” İmza Toplama Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, dava ile ilgili yazı, belge, imza metni, imzacı listesi vb. bilgilerin https://susmuyoruzimzaliyoruz.blogspot.com/ adlı blog sitesinde arşivlendiği ve dava sürecinin bu adresten takip edilebileceği belirtildi. Komisyon ayrıca imza kampanyasına dayanışmasını bildiren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kampanya metninin tamamı şöyle:

“Kıbrıslı Türkler yüz yılı aşkın bir süredir toplumsal kimliğine ve siyasal iradesine sahip çıkma mücadelesi vermektedir. Bu süreç boyunca Britanya Sömürge İdaresi’nin, Elen şovenizminin, BEY Yönetimi’nin, gelmiş geçmiş Türkiye hükümetlerinin ve onların işbirlikçilerinin baskısını yaşamıştır. Bugün de AKP-MHP iktidarı ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki işbirlikçileri toplumsal hayatımızı dizayn etmeye ve siyasi irademize saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılara eklenen en son halkalardan biri ise, Ali Kişmir’in üç yıl önce yazıp kendi sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıya karşı açılan ve “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef gösteren bir yazı yazdığı ve kurumun manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği” gerekçesiyle Kişmir’in 10 yıla kadar hapsi istenen davadır. Halkımızın iradesine, söz söyleme özgürlüğüne, kendi çıkarları doğrultusunda yaşama isteğine yönelik saygısızca saldırıları kabul etmiyoruz ve Ali Kişmir’in yazısına “üslup” adı altında açılan davanın amacının da hepimizi susturmak olduğunu biliyoruz. Susmuyoruz! Susmuyoruz ve Ali Kişmir’in yazısının altına bir imza da biz koyuyoruz!”

Paylaş