Serdar Denktaş: Ülkedeki büyük umutsuzluğu kırmaya çalışıyorum

5
Serdar Denktaş
reklam alani

DP eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, ülkedeki büyük boşluğun kendisini ses çıkarmaya ve bir farkındalık yaratma konusunda harekete geçirmeye neden olduğunu belirterek, “Ülkedeki büyük umutsuzluğu kırmaya çalışıyorum” dedi.

Demokrat Parti’nin (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş Ali Baturay ile Markaj programının konuğu olarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“ÜLKEDEKİ BÜYÜK UMUTSUZLUĞU KIRMAYA ÇALIŞIYORUM”

Ülkedeki büyük boşluğun kendisini ses çıkarmaya ve bir farkındalık yaratma konusunda harekete geçirmeye neden olduğunu belirten Denktaş, “Ülkede büyük bir boşluk var. Büyük bir umutsuzluk var. Umutsuzluğun getirdiği umursamazlık var. Bu umutsuzluğu ve umursamazlığı kırabilmek için bir uğraş içindeyim. Vatandaşlardan da çık bir şeyler yap diye telefonlar ve mesajlar alıyorum” dedi. Cumhurbaşkanlığına adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Denktaş, seçimlere daha iki yıl olduğunun, bölgesel ve küresel dinamiklerin neler göstereceğini bilmenin zor olduğuna dikkat çekti.

“Cumhurbaşkanlığına adaylığı günü geldiğinde değerlendireceğim ama şimdi vatandaştaki umudu dışarı çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü ben bu devlete gerçekten inananlardanım. Devleti geleceğimizin teminatı olarak görüyorum. Aynı zamanda bir miras olarak da görüyorum” diye konuşan Denktaş, “İnsanlarla sürekli beraber ve iç içeyim. Umursamazlığı gördükçe, şikayetleri duydukça üzülüyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum. Benim gibi düşünen çok kişi var ama umutsuzluk artık sessizliğe sebep oluyor. Geleceğe yönelik hedef belirlememiz gerekiyor. Ben de bu noktada farkındalık yaratmaya çalışıyorum” dedi.

“BÜTÇENİN YÜZDE 86’SININ MAAŞ VE SOSYAL TRANSFERLERE GİDEN BİR ÜLKEDE İLERLEME SAĞLANAMAZ”

Ülkedeki ekonomik koşulları ve iş imkanlarını değerlendiren Denktaş, “Ülkede bütçenin yüzde 86’sı maaşlara ve sosyal transferlere gittiği müddetçe ilerleme sağlanamaz. Yeni iş kurmak isteyen gençlere hiçbir yardımda bulunmuyoruz, bunun yerine bir takım engeller çıkarıyoruz. Yerli üreticiyi desteklemiyoruz. Örneğin harnup değerlendiremiyoruz, yetiştirici satacak yer bulamıyor. Oysa ki harnubun kendisi de çekirdeği de tozu da para eder. Özel şirketler ilgilendiğinde fiyatı 2 katına çıkıyor. Bizim üreticimiz kaderiyle baş başa bırakılmamalı” dedi.

“ÜLKEDEKİ PEK ÇOK YENİLİĞİN ÖNCÜSÜ OLDUM”

Kendisine gelen eleştirilere yanıt veren Denktaş, 32 yıllık siyasi hayatı boyunca ülkeye pek çok yenilik getirdiğini belirterek, “Şu anda konuştuğumuz gibi, medyadaki özgür ortamı sağlayan benim, önce

kapıları açan ardından da ekonomik imkanları sağlayan benim. Eksi bütçeyi alıp, artı bütçeye geçiren ve bunu hiç kaynak almadan yapan yine benim. Şimdi bu tecrübeyle ben sesimi çıkarmayayım da kim çıkarsın?” diye konuştu.

“ECZACILARIN TÜMÜ İTHAM ALTINDA”

Serdar Denktaş, reçete usulsüzlüğü hakkında yorumlarda bulundu. Yasalarımızın önce herkesin suçluluğu üzerine kurulup, daha sonra suçsuzu bulmak üzerine işlediğini belirten Denktaş, “ Oysa yasalar kimse suçlu değildir üzerinden giderek, suçluya ulaşmalı. Bizim anlayışımıza göre şu anda tüm eczacılar itham altında. Bu büyük yanlıştan derhal dönülmeli. Bu insanlar bunu hak etmiyor. Suçlu olan kimse hızlıca bulunup en ağır cezayı almalı.

Paylaş