Çözümsüzlük, karma evlilik mağdurlarını dolandırıcıların tuzağına düşürüyor

5
Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı Kıbrıslı kimlik pasaport
reklam alani

Karma evliliklerden doğan çocukların yaşadığı kimlik sorununun çözümsüz kalması dolandırıcılara fırsat tanıyor… “Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği çıkartma” vaadiyle karma evlilik mağduru bireylerden para alan dolandırıcılar, toplumlararası görüşmelerin tıkanmasını adeta gelir kapısına çeviriyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı Kıbrıslı Türkler ile yabancı kişilerin evliliklerinden doğan çocukların yaşadıkları kimlik sorunu yıllardır çözüm beklerken, farklı problemler de ayyuka çıkmaya başladı.

Gerek Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin katı tavrından gerekse de KKTC’deki resmi makamların uzlaşmaya uzak tutumundan ötürü adeta keşmekeş bir hale gelen kimlik sorunu, yasa dışı faaliyetleri de beraberinde getiriyor.

KARMA EVLİLİK MAĞDURLARI KİMLİK KARTI VAADİYLE HEDEF ALINIYOR

Çözümsüzlüğün en büyük mağdurlarından olan karma evliliklerden dünyaya gelen bireyler, içinde bulundukları çaresizlik hasebiyle dolandırıcılar tarafından hedef alınıyor.

Ülkenin her iki tarafında da etkin faaliyet gösteren ve bu gibi kimselerin içinde bulundukları istifade eden dolandırıcılar, “Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği çıkartma” vaadiyle karma evlilik mağduru bireyleri tuzağa düşürüyor.

Belli bir ücret karşılığında karma evlilik mağdurlarının resmi dairelerdeki bürokratik işlerini hızlandırabilecekleri ve/veya halledebilecekleri vaadinde bulunan dolandırıcılar, içeriği kısıtlı vekaletler düzenleyerek umut tacirliğini yasal bir zemine oturtuyor.

ÇÖZÜME KAVUŞMAYAN SORUNLAR DOLANDIRICILARA FIRSAT TANIYOR!

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na ulaşan karma evlilik mağduru bireyler, çözülemeyen sorunları adeta fırsata çeviren dolandırıcıların etrafta kol gezdiğini belirtiyor.

Yıllardır Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığını gözleyen yakınlarının yaşadıkları çeşitli mağduriyetler dolayısıyla umut taciri dolandırıcıların vaatlerine kanıp yüklü miktarlarda para kaptırdıklarına vurgu yapan karma evlilik mağdurları, Kıbrıs’ta süregelen çözümsüzlüğün kendilerini dolandırıcıların eline düşürdüğünü iddia ediyor.

DOLANDIRICILAR İÇİN KİMLİK MAĞDURU PAZARI OLUŞTU

Karma evlilik mağdurları, iki toplumu da ilgilendiren en temel sorunlardan birisi olan kimlik sorununun sağlıklı bir müzakere zemininde çözüme kavuşturulamaması ve/veya toplumlararası barış görüşmelerinin tıkanmasının, dolandırıcılar için adeta bir pazar oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Son olarak konuya ilişkin yürütülen yargı süreçlerinin yakından takip edilmesi gerektiğine değinen karma evlilik mağdurları, yaşadıkları sorunun toplumsal uzlaşı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’yle kurulacak iyi ilişkiler temelinde çözülebileceğini belirtti.

Paylaş