Son bir haftada 6 yangın ve 26 hususi servis olayı yaşandı

2
yangın
reklam alani

PGM İtfaiye Müdürlüğü geçen hafta ülkede 6 yangın ve 26 hususi servis olayı meydana geldiğini; yangınlar sonucunda oluşan toplam zarar miktarının ise yaklaşık 6 bin 850 TL olduğunu açıkladı.

PGM İtfaiye Müdürlüğü, 16-22 Ekim tarihlerini kapsayan itfaiye raporunu açıkladı. Rapora göre; bir haftada 6 yangın ve 26 hususi servis olayı yaşanırken, yangınlar sonucunda toplam zarar miktarının ise yaklaşık 6 bin 850 TL olduğunu bildirildi.

İtfaiye raporunda, 5’i Lefkoşa, 1’i ise Girne’de meydana gelen yangınların muhtemel sebepleri; “bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından yakılması, kısa devre, faal durumdaki piknik tüpünün açık unutulması neticesinde aşırı ısınıp alevlenmesi ve bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından söndürülmeden atılan sigara izmariti” olarak sıralandı.

Raporda hususi servis olayları ise, “araçların motor bölümlerinde, ağaçlarda ve apartman boşluğunda mahsur kalan kedilerin, kuyuya düşen köpeğin ve oğlağın kurtarılması, yangın eğitimi verilmesi, yangına karşı tedbir alınması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması” olarak yer aldı.

Paylaş