ISO ve KTTO başkanları basın toplantısı düzenledi

3
ISO ve KTTO
reklam alani

İstanbul Sanayi Odası heyetinin KKTC’de düzenlediği üç günlük gezi sonrasında düzenlenen basın toplantısında KKTC’deki iş olanakları ve ilişkiler değerlendirildi.

KKTC’de temaslarda bulunan İstanbul Sanayi Odası başkanları ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı, temaslarını değerlendiren bir basın toplantısı düzenlediler. İSO heyetinin konakladığı Concorde Otel’de düzenlenen basın toplantısında KTTO Başkanı Turgay Deniz, İSO Meclisi Başkanı Erdal Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuştu. Türkiye’den heyet ile birlikte gelen önemli sayıda gazetecinin izlediği basın toplantısında KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgedeki gelişmeler ile Türkiye’deki ekonomik durum da değerlendirildi.

DENİZ: İLİŞKİLERİMİZİ YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, İSO heyetini adamızda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ticaret Odası’nın 1958 yılındaki kuruluşundan beri Varoluş Mücadelesinin önemli bir unsuru olduğunu anlatan Deniz, 1974 sonrasında verilen “ekonomik varoluş mücadelesinin” devam ettiğini ve bu mücadele sırasında da Türkiye’nin desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

KTTO Başkanı Deniz, “Türkiye’deki odalar ile iş birliği içindeyiz. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bizi Türkiye dışına taşımak için de elinden geleni yapıyor. İSO heyetini KKTC’de ağırlamaktan son derece memnunuz. Yararlı görüşmeler ve değerlendirmeler yaptık. Bu ilişkileri yatırıma dönüştürmek için çalışacağız” dedi.

YILMAZ: GÜZEL SONUÇLAR ELDE ETTİK

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz da konuşmasında, KKTC’de en iyi şekilde ağırlanmaktan ve yaptıkları temaslardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İSO Meclis üyelerinin bu ziyarette çok yararlı bilgiler derlediklerini anlatan Yılmaz, “Üç gün boyunca güzel ağırlandık. Güzel sonuçlar elde ettik. Neler yapabileceğimiz konusunda bilgi sahibi olduk. Meclis üyesi arkadaşlarım bu bilgileri en iyi şekilde değerlendireceklerdir” dedi.

BAHÇIVAN: KARDEŞ VATAN OLDUK

Basın toplantısında son konuşmayı yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ise, KKTC’ye “yavru vatan” demenin doğru olmadığını, KKTC’nin geliştiğini ve artık “kardeş vatan” durumuna geldiğini belirterek “Değerli bir kardeş… Kendi gelişim planları olan bir kardeş… Bu kardeş ile neler yapabileceğimizi gördük. Bu bilgileri değerlendireceğiz. Türkiye Kıbrıs Türklerinin garantörü ise Türk iş dünyası da KKTC’nin ekonomik garantörü olmalıdır” dedi.

KKTC’yi “stratejik bir iş ortağı” olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Bahçıvan, bölgedeki gelişmelere ve Kıbrıs’ın coğrafi konumuna dikkat çekerek “İş planları buna göre yapılmalıdır. Buraya, başka yerlere baktığımız gibi bakamayız. İş dünyası olarak bu anlayışla hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

“ENERJİ ÖNEMLİ”

Basın toplantısında hazır bulunan gazetecilerin çeşitli konularda sorularını da yanıtlayan başkanlar özellikle enerji ve altyapı yatırımlarının önemine vurgu yaparak bu yatırımların planlanmasının ve gerçekleştirilmesinin iş insanlarından beklenemeyeceğini, iş insanlarının bu yatırımları izleyerek kendi yatırımlarını planlayacaklarını vurguladılar.

İSO Başkanı Bahçıvan, gazetecilerin Türkiye ekonomisi ve özellikle sanayi sektörünün sorunları ile ilgili sorularını da yanıtladı. Bahçıvan, sanayiciler için birinci önceliğin “finansal istikrarın sağlanması” olduğuna vurgu yaptı.

Paylaş