YDP Genel Sekreteri Talip Atalay: “İsrail terörist”

6
koronavirüs
reklam alani

Özellikle Mustafa Akıncı döneminde İsveç’in Lefkoşa Büyükelçiliği’nin himayesinde yürütülen “Dinler arası diyalog” sürecinin KKTC’deki “yürütücüsü” Eski Din İşleri Başkanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Talip Atalay, İsrail’in terörist bir devlet olduğunu söyledi.

İsrail zulmüne tepkiler tüm dünyada yükselirken tepkiler ülkemizde de devam ediyor.

Eski Din işleri Başkanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Talip Atalay, “Şu halinizle bin kere daha çok teröristsiniz ve bunu devlet olarak yapıyorsunuz. Sistematik olarak yapıyorsunuz” dedi.

“Herkes için güvensiz kimsenin güvenmediği bir dünyaya götürüyorlar bizi” diyen Talip Atalay, yaşanan vahim gelişmelere ilişkin BRT ekranlarında şöyle dedi;

“HAMAS ya da başka örgüt fark etmiyor; masum olana saldırıyı zaten onaylamıyoruz ama HAMAS’I doğuran şartlar nedir, bunun sorulması lazım.

Bunca insanı bu denli dar alana hapsediyorsun ve çıkış yolu vermiyorsunuz. Yarı aç, yarı tok her gün eziliyor, dövülüyor… Buradan çıkan reaksiyonların radikal olmamasını mı bekliyorsunuz? Bilerek marjinalleştiriliyor ve kendi terörizminizi meşrulaştırıyorsunuz… Şu halinizle bin kere daha çok teröristsiniz ve bunu devlet olarak yapıyorsunuz. Sistematik olarak yapıyorsunuz…”

Paylaş