KKTC – Azerbaycan üniversiteler birliği kuruluyor

6
KKTC – Azerbaycan üniversiteler birliği kuruluyor
reklam alani

KKTC ve Azerbaycan üniversite rektörleri, medya temsilcileri ve iş adamlarıyla birlikte bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş, Azerbaycan–KKTC Üniversiteler Birliği kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Kıbrıs Üniversiteleri Bakü’de tanıtıldı… Kıbrıs Üniversitelerinin tanıtılması adına Bakü, Hilton’da “Kıbrıs Üniversiteleri Tanıtım Günleri ve Etkinliği” düzenlendi.

Azerbaycan’la KKTC arasında eğitim, kültür ve ekonomik anlamda ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ziyarette KKTC’den 16 üniversitenin temsilcileri de yer aldı.

Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için Bakü’de olduklarını söyleyerek, temasların olumlu geçtiğini belirtti.

KKTC üniversitelerini tanıtma ve akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla bulundukları Azerbaycan’la yeni bir aşamaya gelindiğini, “üç devlet, tek millet” olarak işbirliği yapacaklarını kaydeden Arslanbaş, “16 üniversitenin öncülüğünde memleketimden memleketimize geldik. Gezideki asıl amacımız Azerbaycan’daki üniversitelerimizi tanıtmak. Bununla üniversiteler arasında yeni bir aşamaya giriyoruz” dedi.

Hilton Otel’de, KKTC ve Azerbaycan üniversite rektörleri, medya temsilcileri ve iş adamlarıyla birlikte bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Arslanbaş, Azerbaycan –KKTC Üniversiteler Birliği kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Bu teklifin azebaycan yetkilileri tarafından verildiğini ve KÜB’ün ise memnuniyetle karşıladığını kaydeden Arslanbaş, imza protokolünün KKTC Haydar Aliyev Merkezi açılış töreninde atılacağının duyurusunu yaptı.

Arslanbaş, toplantıda verilen kararları ise şöyle sıraladı,

“İkili değişim programları yapılacak,

Ortak sempozyum ve konferanslar düzenlenecek,

Yaz okulu ile öğrenci değişim programları geliştirilecek,

Azerbaycan ve KKTC arasında kalıcı ve sürdürülebilir bir yapı sergilenecek.”

Paylaş