Zorlu Töre: Kıbrıs Türk Devleti ifadesini ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim

12
Zorlu Töre
reklam alani

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’nin ismini değiştirerek neyin amaçlandığının etraflıca konuşulması gerektiğini belirterek, “Kıbrıs Türk Devleti ifadesini ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim” dedi.

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Erçin Şahmaran’ın hazırlayıp sunduğu ‘Objektif’ adlı programa konuk oldu.

Meclis Başkanı Töre, KKTC’nin isminin değiştirilmesi konudaki tartışmaları değerlendirdi. “Kıbrıs Türk Devleti” ifadesini değerlendiren Töre, “Ben bunu ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim” dedi.

İsim değişikliğe neyin amaçlandığının etraflıca konuşulması gerektiğini kaydeden Töre, “Şu anda KKTC iyi bir yolda ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Töre, Kıbrıs Türk Devleti ifadesinin politik olarak kamuoyuna söylenen bir söz şeklinde kalmaması gerektiğini söyleyerek, “Bu konuyla derin bir hazırlık olup olmadığını bilmiyoruz” diye konuştu.

Anayasal isim olan KKTC’yi kullanmaya devam ettiğini belirten Töre, “Ben hitaplarımda KKTC demeye devam ediyorum. İsim değişikliği izah gerektiren bir konudur. ‘Ben söylerim, siz de kabul edin’ tarzı bir anlayış olmamalı” açıklamasında bulundu.

Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi’nin ve hükümetin gündeminde KKTC’nin isminin değişmesiyle ilgili bir konu olmadığını da sözlerine ekledi.

Paylaş