Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı: “Gençler bölgede iş bulamıyor, kaçıyor”

5
Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı
reklam alani

Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı “Gençler bölgede iş bulamıyor, kaçıyor” dedi. Bakırcı, bölgede bir imar planı çalışması da olmadığını zaten olsa 5 yıl süreceğini söyledi.

Erenköy-Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, emirnamenin kaldırılmasını istiyor.

Hamit Bakırcı, “Bölgenin sorunları ile ilgili başbakanla temas halindeyiz emirnamelerle ilgili bir noktaya geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Katıldığı TV programında konuşan Hamit Bakırcı şöyle dedi;

“Bu bölgede turizmi artırabilsek emirnameyi kaldırabilirsek satmaz millet tarlasını… Satar mı, satmaz… Doğru adımlar atarsak eğer… Çok geç olmasın diye uğraşıyoruz. Geç oldu, ama çok geç olmasın, diyoruz.

Artık toplumun dayanacak noktası kalmadı. Herkes bunu konuşuyor, bir adım atmazsak çok farklı boyutlara gidecek. Tutamıyoruz gençleri. Üniversiteyi bitiyor ama iş bulamıyor bölgede… Gençler kaçıyor… Birlik olduğumuz sürece aşarız.

Bölgenin sorunları ile ilgili başbakanla temas halindeyiz emirnamelerle ilgili bir noktaya getireceğimize inanıyorum. İmar planı ile ilgili şu an bir çalışma yok. Zaten şu an başlasa 5 yıl sürer… Emirname kalktığında fasıl 96’ya göre 2 kat üstünde bina yapamazsın yüzde yirmi altı on beştir… Arazi ölçüsüne göre.

Biz turizm bölgesi olacak yerleri,  doğayı en az şekilde etkilenecek nereler varsa doğayı koruyarak geliştirelim.. Apartman katları dikerek, demiyoruz…”

Paylaş