Serdar Denktaş: Yeni bir siyasi parti kurmayı değerlendiriyorum ama hedeflerimle de ters düşmek istemiyorum

6
Serdar Denktaş
reklam alani

DP’nin eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Ciddi talepler ve ciddi baskılar var bir parti kuralım diye. Bir taraftan değerlendiriyorum ama kendi hedeflerimle de ters düşmek istemiyorum. Bir değerlendirme aşamasındayım…” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti’nin (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kanal T’de ‘Kaptanın Günlüğü’ programına konuk oldu.

Hükümetin ortaya bir irade koymadığını belirten Serdar Denktaş, mevcut uygulamaları eleştirerek doğru gibi görünen birtakım adımların uzun vadede Türkiye ve özellikle Türk halkıyla olan ilişkilere ciddi zararlar verdiğini belirtti. “Hükümet tarafından atılan adımlar insanımızın Türkiye’ye öteki olarak bakmasına sebep oluyor. Eskiden öteki Rum’du. Şimdi öteki Türkiye olmaya başladı. Çünkü uygulamada hatalar var. Bizim hükümetimiz hiçbir konuyu müzakere etmeden bizim ülkemizin insanlarının alışkanlıklarına ve düşüncelerine uyup uymacağını gözden geçirmeden uygulama yapma yoluna gidiyor. Buradaki iradenin fark etmesi gereken, burası bir ada, bazı imkansızlıklarımız ve imkanlarımız var. Ankara’dan her doğru görünenin burada da doğru olması çok ters sonuçlar verebiliyor. Buradaki insanlarla konuşmadan, buradaki sendika, sivil toplum kuruluşları gibi muhataplarla belli konularda uzlaşma sağlanmadan atılan her adım bizi biraz daha aşağı çekiyor ve Türkiye halkı ile ilişkilerimizi bozuyor aramıza mesafe koyuyor. Bu yanlış uygulamalardan derhal dönülmelidir” diyen Denktaş, hükümetin olumsuz her gelişmeyi de “Türkiye istedi” gerekçesiyle topluma lanse ettiğini, bunun vazgeçilmesi gereken bir algı olduğunu vurguladı. Denktaş sözlerine “Benim büyüdüğüm ev bana Türkiye’ye aşık olmayı öğreten bir evdir. Bizim Türkiye ve Türkiye halkıyla hiçbir sorunumuz olamaz” diye konuştu.

“YENİ BİR SİYASİ PARTİ KURMAYI DEĞERLENDİRİYORUM”

Denktaş, “Ciddi talepler ve ciddi baskılar var bir parti kuralım diye. Bir taraftan değerlendiriyorum ama kendi hedeflerimle de ters düşmek istemiyorum. Bir değerlendirme aşamasındayım… Siyasetten kopmadım, izliyorum ve üzülüyorum zaman zaman öfkeleniyorum. Siyasetten kopamıyorum” açıklamasında bulundu.

“ARTIK TEK SES OLUP KARARLILIK SERGİLEMELİYİZ”

Denktaş, ülkenin iki kutuplu bir siyasete hapsolduğunu ve bu siyaset anlayışının gerek kısa vadede iç sorunlarda, gerekse uzun vadede Kıbrıs meselesinin çözüme ulaşmasında hiçbir fayda sağlamadığını belirtti. Dünyaya karşı ülke olarak tek ses olmanın zorunluluğunun altını çizen Denktaş, “İç siyasetimize yönelik federasyoncular ve iki devletçiler olarak geliştirilen kamplaşma ile bir yere varmamız mümkün değil. Biz kendi içimizde nerelerde uzlaşabildiğimizi tespit edip dünyaya da Rum’a da tek bir ağızdan konuşmalıyız. Rumların başarısı tam da budur. Biz de bunu başarmalıyız. Bizim ülkemizde cumhurbaşkanı federasyonun olduğu masaya oturmam derken, CTP lideri ise Güney kesimine gidip federasyonu destekliyoruz derse, Rumlar da dünyanın geri kalanı da buradan bir kararlılık görmez ve işine geleni anlar. Bizim artık tek bir ağızdan bir kararlılık sergilememiz gerekiyor. Her iki kanat pozisyonlarını bozmadan bu konuda birleşmelidir” dedi.

“BU ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM”

Bu ülkede doğup büyüdüğünü, bu ülkede siyaset yaptığını ve 32 yıl boyunca bu ülkenin insanları tarafından seçildiğini belirten Denktaş, “Attığım her adım, yaptığım her konuşma bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesini sağlamak için olmuştur. Ben doğru bildiğimi söylemekten vazgeçmem. Karşımdaki beni yanlış anlıyorsa, anlatır yanlışı gidermeye çalışırım. Kendime bu anlamda güvenim tamdır ve eğilip bükülemem. Belki Denktaş’ın oğlu olarak büyüdüğüm için bizim tabirimizle birilerine ‘yağ çekme’ ihtiyacı hissetmedim hiç. Ben bu ülkenin evladıyım, bir siyasetçisiyim, bu ülkenin geleceği için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Paylaş