Narin Ferdi Şefik: Hakaret ile ilgili davalarda bence en doğrusu tazminat davasıdır

6
reklam alani

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, basın ve fikir özgürlüğü konusunda değerlendirmelerde bulunarak, “Hakaret ile ilgili davalarda bence en doğrusu tazminat davasıdır” dedi. Şefik ayrıca, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Özgür Gazete’ye ödeyeceği tazminatın aldığı duyuma göre istinaf edileceğini söyledi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Genç TV’de yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı’ isimli programa konuk olarak katıldı.

Kamu görevlilerinin suça karışmasındaki artış ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Kişilerin o pozisyonlara getirilmelerindeki seçim prosedüründeki aksaklıktır. Liyakat olmalıdır, liyakatte olsa suç işlenebilir ama olasılık daha zayıf olur” dedi.

Geçmişte müracaat edenlerin de daha farklı seviyelerde insanlar olduğunu ifade eden Narin Ferdi Şefik, “Yapılan sınavlar ne kadar gerçek beceriyi ortaya çıkarır? Kamu Hizmeti Komisyon Başkanı Ömer Köseoğlu çok iyileştirdi, güveni de artırdı ama önceki seçimlerden kaynaklı çürük elmalar içeride var” şeklinde konuştu.

“HAKARET İLE İLGİLİ ŞİKAYETLERDE BENCE EN DOĞRUSU TAZMİNAT DAVASIDIR”

Basın özgürlüğü ve fikir özgürlüğü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şefik, bu konuda son yıllarda bir artış olup olmadığını bilmediğini ama eğer bu konularda hakaret ile ilgili bir şikâyet olursa kendisince en doğrusunun tazminat davası açılması olduğunu ifade etti.

Şefik, “Benim hakkımda da hakaret içerikli bir metin yazılmıştı polisten istediğim o kişinin tespit edilmesi ve sohbet etmemdi. İkna olmazsam tazminat davası açacak ve hayır kurumuna bağışlayacaktım ama bu benim şahsi düşüncemdir” dedi.

“HAKARET SUÇLARINDA TAZMİNAT İLE TATMİN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNENLER CEZA DAVASI TALEBİNDE BULUNABİLİR”

Polise gidip bana hakaret edildi denmesi halinde Ceza Yasası’na göre söylenenlerin suç sayılması halinde polisin ceza davası içinde ehliyeti olduğunu ifade eden Şefik, “Tazminatla tatmin olmayacağını düşünen kişiler hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düşünürse bunu talep edebilir” şeklinde konuştu.

“TATAR’IN ÖZGÜR GAZETE’YE ÖDEYECEĞİ TAZMİNAT ALDIĞIM DUYUMA GÖRE İSTİNAF EDİLECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Özgür Gazete’ye 20 bin TL tazminat ödeyeceği ile ilgili çıkan kararın kesin bir karar olmadığına da değinen Şefik bu kararın alt mahkeme tarafından alındığını kaydetti. Yüksek Mahkemeye konunun taşındığı zaman istinaf edilebileceğini dile getiren Narin Ferdi Şefik, “Aldığım duyumlara göre istinaf edilecektir” dedi.

Prosedür gereği alt mahkemenin tazminat kararına karşın Yüksek Mahkeme’de incelemeler yapılacağını belirten Şefik, “Karar tazminat olarak kalabilir, tazminatın miktarı düşebilir veya azalabilir” ifadelerini kullandı.

Paylaş