KKTC üniversiteleri arasında tüm zamanın en büyük başarısı DAÜ’nün

2
DAÜ
reklam alani

DAÜ, YKS sonuçlarına göre yüzde 94.65’lik doluluk oranı ile tüm zamanların en büyük başarısına imza attı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, DAÜ’nün yüzde 94.65’lik doluluk oranının, DAÜ’nün kuruluşundan bu yana elde ettiği en yüksek öğrenci yerleşme oranı olma özelliği taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne bu yıl YKS’den 2,186’sı dört yıllık lisans, 536’sı ise ön lisans olmak üzere toplamda 2,722 öğrenci yerleştiği, son üç yılın sayılarına bakıldığında, DAÜ’ye yerleşen öğrenci sayılarında geçen yıla göre yüzde 19, 2021 yılına göre ise yüzde 82 artış sağlandığı duyuruldu.

Geçen yıl elde ettiği yüzde 93.72’lik doluluk oranını arttıran DAÜ’nün, dört yıllık lisans programları dikkate alındığında KKTC’de en fazla tercih edilen üniversite olma başarısını da sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Geçtiğimiz yıl DAÜ’ye YKS’den 2,285 öğrenci yerleşmiş, bu öğrencilerin yüzde 88’i kayıt yapmıştı. Ayrıca DAÜ, burslar değerlendirildiğinde burssuz eşdeğer öğrenci sayısında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da KKTC’de açık ara en fazla tercih edilen üniversite oldu” ifadeleri kullanıldı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; son iki yıldır art arda tüm zamanların en yüksek yerleştirme sayısı ve eşdeğer yerleştirme oranlarına ulaşarak önemli bir başarı kaydeden DAÜ’nün istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü vurguladı. Hocanın, DAÜ’ye yeni kayıt olacak tüm öğrencilere “DAÜ ailesine hoş geldiniz” dedi.

Paylaş