Ara bölgede büyük gerginlik!

7
KKTC Dışişleri Bakanlığı
reklam alani

Pile ve Arsos köyleri arasındaki ara bölgede inşa edilen yolu engellemeye çalışan BM Barış Gücü görevlileri ile KKTC makamları arasında gerginlik çıktı.

Cyprus Mail’in edindiği bilgiye göre bir BM Barış Gücü görevlisi, Kıbrıslı Türk yetkililer tarafından Pile ve Arsos köyleri arasındaki ara bölgede inşa edilen yolu engellemeye çalışırken arbede yaşandı.

Toplamda 12 BM barış gücü görevlisi, KKTC makamları tarafından ara bölgedeki mevzilerinden “şiddet kullanılarak” geri püskürtüldüğü iddia edildi.

Ayrıca, yola erişimi engelleyen BM araçları traktörler tarafından sürüklenerek yoldan çıkarılırken, diğer araçlar da çarpılarak yoldan çıkarıldı.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek ve yetkililer olay yerinde bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne KKTC’den kolay ulaşımı sağlamak üzere tamamen insani nedenlerle Pile-Yiğitler Yolu Projesi’nin hazırlandığını bildirmişti.

KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Pile-Yiğitler Yolu’nun genişletilmesi ve iyileştirilmesi için hazırlanan projenin, Pile halkının, bölgedeki arazilere kolayca ulaşımı, bölge halkının ekonomik açıdan kalkındırılması ve Pile köyüne İngiliz Egemen Üs Bölgesi’ne muhtaç olmadan geçiş yapmasını sağlamak amacıyla hazırlandığı kaydedilmişti.

Paylaş