UNFICYP: Türk tarafı personeli BM personeline saldırdı, araçlarımıza zarar verildi

6
UNFICYP
reklam alani

Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Pile ve Arsos köyleri arasındaki ara bölgede çıkan gerginlik sonrası, Kıbrıs Türk tarafı personelinin BM Barış Gücü personeline ve araçlarına yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Pile ve Arsos köyleri arasındaki ara bölgede inşa edilen yolu engellemeye çalışan BM Barış Gücü görevlileri ile KKTC makamları arasında yaşanan gerginlik sonrası açıklama yaptı.

BM Barış Gücü Sözcüsü Aleem Siddique tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın Pile’de yaşandığı, BM’ye mensup personele ve araçlara zarar verildiği, bu durumun kınandığı bildirildi.

Açıklamada Türk tarafının bir süredir, Pile – Yiğitler yolunun genişletilmesi amacıyla bazı çalışmalar başlattığı, söz konusu çalışmaların BM tampon bölgesine sıçradığı kaydedildi.

“BM barış gücü güvenliğine yönelik tehditler ve BM mülküne zarar verilmesi kabul edilemez ve uluslararası hukuka göre ciddi bir suç teşkil eder” denilen açıklamada, hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

BM Barış Gücü Sözcüsü Aleem Siddique tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca Kıbrıs Türk tarafı BM tampon bölgesindeki yetkisine saygı duymaya, gerilimi daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınmaya; ayrıca tüm personel ve iş araçlarını BM tampon bölgesinden derhal çekmeye” davet edildi.

Paylaş