Nevzat Özkunt: Bu toplum kendi kimliğinden vazgeçmeyecek, yaptıklarınıza seyirci kalmayacağız

3
Nevzat Özkunt
reklam alani

TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, “Bu toplum kendi kimliğinden vazgeçmeyecek, yaptıklarınıza seyirci kalmayacağız” açıklamasında bulundu.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, Apostolos Andreas Manastırı’nda yaşanan provokatif saygısızlığa karşı İçişleri Bakanı Dursun Oğuz dışında hiçbir hükümet mensubunun karşı duruş sergilememesinin, bu tip olayların çoğalmasına neden olacağını vurguladı.

TDP adına yazılı açıklama yapan Özkunt, yaşananların utanç verici olduğu kadar, tehlikeli de olduğunu ve katiyen “münferit” bir olay gibi gösterilemeyeceğini belirterek bunun, Kıbrıs Türk toplumunda yapılan toplum mühendisliğinin sonuçlarından sadece bir tanesi olduğunu kaydetti.

Laik ve her inanca saygılı olan yapısıyla bilinen Kıbrıs Türk toplumu için yaşanması neredeyse imkânsız görülen bu tip provokasyonların bugünlerde baş göstermesinin nedeninin, hükümetin “küçük AKP Türkiye’si” olma yolunda yaptığı bilinçli politikalar olduğuna dikkat çeken Özkunt, bu yapılanın tehlikelerine de işaret etti.

“BU OLAYI BİR KİŞİNİN ŞAHSİ PROVOKASYONU OLARAK ALGILATMAYA ÇALIŞMAK, ÜZERİNİZDEN SORUMLULUĞU ALMAYACAK”

AKP’nin, 85 milyonluk Türkiye’yi 20 yılda getirdiği durumun, toplumsal çatışmalara, suç oranlarının artmasına, laikliğin zayıflatılmasına ve din eksenli bir politikanın yükseltilmesine neden olduğunu anımsatan Özkunt, atama hükümetin amacının da bu sona ulaşmak olup olmadığını sordu.

Özkunt, “Bu olayı bir kişinin şahsi provokasyonu olarak algılatmaya çalışmak, üzerinizden sorumluluğu almayacak. Dini söylemleriniz, eğitimi laik yapıdan koparmanız, her yere toplumun ihtiyacı olmayan camiler açmanız, Türkiye’yi 20 yıldır din sömürüsüyle yöneten AKP’nin ağzından çıkanı emir kabul etmenizdir bu olaylara kapı aralayan. Bu toplum kendi kimliğinden vazgeçmeyecek, yaptıklarınıza seyirci kalmayacağız” dedi.

Paylaş