İsmet Korukoğlu: Ercan Havalimanı’ndan doğrudan uçuşların yapılmasını bekliyoruz

4
KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu: ABD, Ada'da Rumlar lehine bir çalışma yürütüyor
reklam alani

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, “Ercan havalimanından doğrudan uçuşların çok uzak olmayan bir gelecekte yapılacağını bekliyoruz” dedi.

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, yaşanan son gelişmeleri TGRT’ye değerlendirdi.

Büyükelçi Korukoğlu, yeni havalimanı için “10-12 milyona kadar yolcu ağırlayabilecek kapasitesi vardır” diyerek, yeni terminalin Kıbrıs adasının en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı olduğuna dikkat çekti.

İngiliz Milletvekili Duncan Smith’in KKTC’ye direkt uçuş yapılması için yaptığı çağrıyı da değerlendiren Korukoğlu, şunları söyledi:

“Bu izolasyonların kaldırılmasına yönelik İngiliz milletvekilinin yapmış çağrı çok önemlidir. Bu kadar yatırımın bir nedeni olduğunu tahmin edebilirsiniz. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi Ercan Havalimanı’ndan doğrudan uçuşların çok uzak olmayan bir gelecekte yapılacağını bekliyoruz.”

Rusya’nın KKTC’de konsolosluk hizmeti veren bir ofis açmasına yönelik kararla ilgili de konuşan Korukoğlu, bunun tanınma anlamına gelmediğini ancak önemli bir karar olduğunu söyledi. Korukoğlu, “Bunun anlamından siyasi bir sonuç çıkarmaya gerek yoktur. Bunun anlamından tanınma olacaktır demeye gerek yoktur. KKTC’de yaşayan Rus vatandaşlarının yaptığı açıklamalardan da memnun olduklarını görebiliriz. 10 binin biraz üzerinde Rus vatandaşının KKTC’de yaşadığını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş