Metin Feyzioğlu: Türkiye-KKTC daima birlikte olmuştur ve olacaktır

3
Metin Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi oldu
reklam alani

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İkinci Barış Harekatı nedeniyle “Türkiye – KKTC daima birlikte olmuştur ve olacaktır” paylaşımında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının başlamasının 49’uncu yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Kıbrıs Türklerin yaşadıklarına dikkatleri çeken Feyzioğlu, Türkiye ve KKTC’nin daima birlik içinde olacağına da vurgu yaptı.

Feyzioğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

 “20 Temmuz 1974… 

Rum – Yunan ikilisinin giderek artan ve 15 Temmuz 1974 darbesiyle en ileri safhaya taşıdığı Kıbrıs Türklerini yok etme  eylemlerine karşı Türkiye’nin garantörlük görevi çerçevesinde 1. Barış Harekatı. Cenevre görüşmeleri….

Ateşkese rağmen Rum Milli Muhafız Ordusu, EOKA katilleri ve Yunan askerlerinin sistemli şekilde Türk köylerini yok etmek için saldırılarını yoğunlaştırmaları, katliam üstüne katliam. Muratağa, Atlılar, Sandallar ve Taşkent kuşatma ve katliamları. 

Yok edilmekten kurtulmak için kadın, çocuk, yaşlı Kıbrıs Türklerinin binlercesinin gizli gizli kazdıkları Baykal tünelinden Mağusa Kalesi’ne sığınmaları. 

Katliamcıların ateşkesi vesile bilip pozisyonlarını güçlendirme çalışmaları. 

14 Ağustos 1974… 

Başka çare kalmaynca, Barış Harekatı’na devam kararı ve 2. Barış Harekatı.

‘Birinci harekat tamam da, ikincisi toprak almak içindi’ demek’ tarihi çarpıtmaktır. Kıbrıs Türklerinin şanlı direnişine, milli mücadelesine, daima Kıbrıs Türklerinin yanında olmuş Türkiye’ye haksızlıktır.  

Tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı nice yaşlar diliyorum. 

Türkiye – KKTC daima birlikte olmuştur ve olacaktır.”

Paylaş