MEMUR-SEN: Göç Yasası ile istihdam edilenlerin maaşlarında düzenleme yapılması konusunda mutabkata varıldı

6
Memur-Sen
reklam alani

MEMUR-SEN Başkanı Akın Manga, görüşmede Göç Yasası ile istihdam edilenlerin maaşlarında düzenleme yapılması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (MEMUR-SEN) Başkanı Akın Manga, yazılı açıklama yaparak Başbakan Ünal Üstel ile Başbakan hukukçuları arasında 4 Ağustos 2023 tarihinde bir görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

Görüşme sırasında bazı konularda mutabakata varıldığını açıklayan Manga, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“MEMUR-SEN olarak, uzun bir süredir takipçisi olduğumuz Göç Yasası ile istihdam edilenlerin maaşlarında, önümüzdeki kısa dönemde, düzenleme yapılacağı hususunda, görüş birliğine varılmıştır.

Göç Yasası ile istihdam edilenlerle, kamuda geçici statüde çalışanların, iş güvencesine kavuşturulmaları ile ilgili yasal düzenleme, en kısa sürede Başbakan’ın talimatı ve milletvekillerinin imzası ile KKTC Meclisinin alt komitesine sevk edilecektir.

Geçmişten günümüze, siyasilerin yarattığı bu sorunların çözümünde, Sn. Başbakan’ın gösterdiği irade ve yaklaşıma MEMUR-SEN olarak teşekkür ederiz.

Kamu çalışanları ile emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların, enflasyon nedeniyle yitirilen alım güçlerinin korunması ve fahiş fiyat artışlarının denetimle önlenmesi hususundaki girişimlerimize, ısrarla devam edeceğiz.

Üyelerimize ve kamuoyuna duyurulur.”

Paylaş