Devrim Barçın: DAÜ’yü batırmaya çalışanlar, Ercan’da özel şirkete milyarlar bağışlıyorlar

5
Devrim Barçın
reklam alani

CTP Milletvekili Barçın, hükümetin Taş-Yapı sahibi, T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’ya getirdiği vergi affına dikkat çekerek, “DAÜ’yü batırmaya çalışanlar, Ercan’da özel şirkete milyarlar bağışlıyorlar” ifadelerini kullandı.

UBP-DP-YDP hükümeti, Taş-Yapı sahibi, T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’ya 59 milyon Euro tutarında vergi affı getirdi.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) batırmaya çalışanların, Ercan Havalimanı’nda özel şirkete milyarlar bağışladığını kaydetti.

CTP Milletvekili Barçın, “Ercan özelleştirmesinde bir günde şirkete 60 milyon Euro vergi bağışlaması yapanlar, yasa ile kurulmuş tek kamu üniversitemiz olan DAÜ’nün ayakta kalması için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Barçın’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Başta DAÜ-SEN’de örgütlü akademisyenler ve diğer sendikalardaki tüm emekçi dostlar kurumun ayakta kalması için sorumluluk göstererek, haklarından fedakarlık yapmalarına rağmen hükümet edenler, DAÜ’de hiçbir adım atmıyorlar ve öz kuruluşlarımızın bir bir yok olmasına neden oluyorlar

Sonucu ne olursa olsun direneceğiz!

En azından yarın biz çocuklarımızın yüzlerine onurlu bir şekilde bakarken onlar bu toplumda hep başları önde eğik gezeceklerdir.”

Paylaş