Emrah Yeşilırmak: Belediyeler Rerformu’nun yansıması 2 sene içinde gerçekleşecek

5
Emrah Yeşilırmak
reklam alani

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, belediyelerin birleştirilmesinin ardından düzenin oturması için süre gerektiğini kaydederek, “Belediyleer Rerformu’nun yansıması 2 sene içinde gerçekleşecek” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Emrah Yeşilırmak, BRT’de yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu “#burasıönemli” adlı programa konuk oldu.

UBP Milletvekili Yeşilırmak, Belediyeler Reformu sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nda yapılan değişikliğin ve belediyelerin birleştirilmesinin ardından belediyelerin imkan ve ve olanaklarının arttığını kaydeden Yeşilırmak, “Yerel yöneticiler kendi bölgelerine çok ciddi katkı sağlayabilir. Bu değişiklerden sonra bu daha rahat yapılabilir” dedi.

“BELEDİYLER RERFORMU’NUN YANSIMASI 2 SENE İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK”

Yeşilırmak, Belediyeler Rerformu’nun yansımasının 2 sene içinde gerçekleşeceğine dikkat çekerek, “Bazı şeylerin oturması biraz zaman alacaktır. Ben eminim iki senenin sonunda yerel yönetimler noktasında bir yerlere varacak” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin kendi altında kurulan şirketlere para aktaramayacağını dile getiren Yeşilırmak, “Reform sırasında bu konuda da bir düzenleme yaptık. Bu saatten sonra belediyeleri batırmak büyük bir başarı istiyor” diye konuştu.

UBP Milletvekili Yeşilırmak, Meclis çalışmalarını da değerlendirdi. 2022 yılının başında yapılan genel seçimin ardından Meclis olarak ilk 5 ay yeteri kadar üretken olamadıklarını belirten Yeşilırmak, “Ünal Üstel’in Başbakan olmasının ardından UBP’li vekiller olarak daha etkili olmaya başladık” açıklamasında bulundu.

“ANAYASA KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİLMELİDİR”

Anayasa’nın kesinlikle değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yeşilırmak, “Siyaset alanında da bazı şeyler değişmelidir. Meclis’in işlevsel olabilmesi için Meclis içtüzüğünün de değişmesi gerekiyor” dedi.

Yeşilırmak, sistemin ve düzenin oturmasının ardından milletvekilleri olarak çok daha üretken olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Paylaş