Polis memuru Ömer Karardağlı’nın bir tutukluya para karşılığı avukat önerdiği iddia edildi!

5
polis
reklam alani

Uyuşturucu suçundan dolayı tutuklu olan bir zanlıya para karşılığında avukat önererek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılan polis memuru Ömer Karadağlı, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Karakolu hücrelerinde görevli polis memuru Ömer Karadağlı, “Görevi kötüye kullanmak” suçundan dolayı tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan zanlı Karadağlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı.

Polis memurunun, uyuşturucu suçundan hücrede tutuklu olan bir zanlıya, avukat E.A. ile avukat A.S.’yi önerdiği, onları tutarsa avantaj sağlayacağını söylediği iddia edildiği belirtildi. Ömer Karadağlı’nın, tutuklunun ailesine zanlının fotoğraflarını gönderdiği, yanında güvende olduğunu, avukatını değişmesi durumunda bu olaydan daha kolay kurtulacağı yönünde telkinde bulunduğu iddia edildi.

500 EURO PARA İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ!

Karadağlı’nın ayrıca bu işleri takip etmesi için zanlının yakınlarından kendisi için 500 euro para istediği de iddia edildi. Bu olay tutuklunun durumu kendi avukatı olan Doğu Abidin’e anlatması üzerine olayın ortaya çıktığı ve avukatları Abidin ile birlikte polise zanlı ve yakınlarının şikâyette bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı bilgisi elde edildi.

Girne Polis Müdürlüğü’nde görevlendirilen bir polis ekibinin konunun aydınlatılması için ekip kurduğu ve detaylı soruşturma yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Paylaş