Polis: Dağyolu’ndaki kazada TIR şoförü sol şeritten sağ şeride geçti, 26 metre fren izi var

7
Fikret Kabak
reklam alani

Dağyolu’nda TIR ile salon aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasının zanlısı Fikret Kabak’ın sol şeritten sağ şeride geçtiği ve yol boyunca 26 metre fren izinin olduğunun tespit edildiği açıklandı. Zanlı, soruşturma kapsamında 4 gün daha tutuklu kalacak.

Değirmenlik Dağyolu’nda Hasibe Bekiz’in ağır yaralandığı trafik kazası sonrasında tutuklanan TIR şoförü Fikret Kabak mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada polis memuru Mehmet Hopçuoğlu olguları aktardı.

Hopurcuoğlu, 02 Ağustos 2023 tarihinde, saat 12.40’ta, Değirmenlik – Girne ana yolunun 6-7 kilometreleri arasında, 55 yaşındaki Fikret Kabak’ın, yönetimindeki 68 AH 424 plakalı TIR araç ile Girne istikametinden Değirmenlik istikametine doğru seyrettiği sırada, gidiş istikametine göre sağa meyilli viraja geldiği zaman dikkatsizliği sonucu yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı istikametten gelip Girne istikametine doğru seyretmekte olan 35 yaşındaki Hasibe Bekiz’in yönetimindeki PY 113 plakalı salon araca çarpıp sürüklediğini söyledi.

Hopurcuoğlu, kaza sonrası araçta sıkışan PY 113 plakalı araç sürücüsü Hasibe Bekiz’in, itfaiye ekipleri tarafından sıkışmış olduğu araç içerisinden çıkarıldığını ve yürütülen soruşturma kapsamında 68 AH 424 plakalı TIR araç sürücüsü Fikret Kabak’ın tutuklandığını anlattı.

Hopurcoğlu, Hasibe Bekiz ve aynı araçta yolcu olarak bulunan 61 yaşındaki Nahide Garip’in kaldırıldıkları Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğünü kaydetti. Polis, Hasibe Bekiz’in sağ kolunda parçalı kırık oluştuğundan dolayı ameliyat edilerek, koluna platin takıldığını belirtti.

HASİBE BEKİZ’İN TEDAVİSİ YOĞUN BAKIMDA SÜRÜYOR

Polis, Bekiz’in bir ameliyat daha geçireceğini açıkladı. Polis memuru, ayrıca kafa travması geçiren Hasibe Bekiz’in yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve durumunun ağır olduğunu söyledi.

FİKRET KABAK 1 AĞUSTOS’TA KKTC’YE TURİST STATÜSÜNDE GİRİŞ YAPTI

Sürücü Fikret Kabak’ın 1 Ağustos’ta KKTC’ye turist statüsünde giriş yaptığını belirten polis, kazanın oluş şekliyle ilgili araştırmanın devam ettiğini ve bazı tespitlerde bulunduğunu ifade etti.

“YOLDA 26 METRE FREN İZİ VAR”

Yolda 26 metre fren izi olduğunu kaydeden polis, kaza yerindeki izlerden ve bulgulardan yola çıkarak, zanlının sol şeritten sağ şeride geçtiğini belirlediğini açıkladı.

Soruşturmanın devam ettiğini, Kent Güvenlik Kamerası sistemlerinin incelendiğini kaydeden polis memuru, TIR aracın arkasında seyreden 96 adet araç tespit edildiğini, bu araçların sürücülerinden ifade alınması gerektiğini dile getirdi.

BEKİZ’İN HAYATİ TEHLİKESİ VAR, KABAK İSE 4 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Polis memuru Hopurcoğlu, kazada ağır yaralanan Hasibe Bekiz’in hayati tehlikesinin olduğunu ve suçun nevinin değişebileceğini belirterek, zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Çeliker, zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş