ABD Kongre Üyesi Sessions, Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulması için katkıyı koymaya hazır olduğunu söyledi

3
ABD Kongre Üyesi Sessions abd-kongre-uyesi-sessions-kktcde-temaslarda-bulundu-1691052262
reklam alani

ABD Cumhuriyetçi Parti Teksas Eyaleti Kongre Üyesi Pete Sessions, adanın her iki tarafında da bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında konuşma yapan Sessions, KKTC’nin dostu olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulması çabalarına elinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Cumhuriyetçi Parti Teksas Eyaleti Kongre Üyesi Pete Sessions, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde inceleme ziyaretinde bulundu.

KTTO’dan verilen bilgiye göre, Sessions, daha önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ziyaret gerçekleştirirken, bu kez de Kıbrıs Türk tarafı ile istişarelerde bulunmak ve adadaki her iki tarafa dair fikir sahibi olmak üzere KKTC’yi ziyaret etti.

Açıklamaya göre, Sessions, KKTC’de bulunduğu süre zarfında başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre olmak üzere birtakım temaslarda bulundu ve tarihi yerleri ziyaret ederek, ülke hakkında detaylı bilgi edindi.

Kongre üyesi Sessions, ayrıca Kıbrıs Türk tarafının özellikle turizm sektörüne dayalı ekonomik gelişimini desteklemek üzere görüş alışverişlerinde bulundu.

Kıbrıs Türk halkını bugüne kadar katettiği başarıdan dolayı takdir ettiğini ifade eden Sessions, teknoloji konusundaki kendi tecrübelerine dayanarak, özellikle ülkedeki üniversiteler tarafından kat edilen ilerlemeye ve üniversite mezunlarının kalitesine şahit olmaktan memnun olduğunu kaydetti.

Sessions, KKTC’nin dostu olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulması çabalarına elinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu belirtti.

Paylaş