Fide Kürşat: “Biz, bölge koşullarına uygun planlı yatırımların peşindeyiz…”

7
Fide Kürşat meclis
reklam alani

Yeni turizm yatırımları için alçak orman arazilerinin tespit edilmesine yönelik eleştiri ve açıklamalar sürerken BRT ekranlarında “CTP yatırıma karşı imajı mı çiziyor?” sorusunu yanıtlayan İskele Milletvekili, MYK üyesi Fide Kürşat, ilkeli bir duruşla, prensiplere yaslanan bölge koşullarına uygun bir yatırım ikliminin peşinde olduklarını söyledi.

Yeni turizm yatırımları için alçak orman arazilerinin tespit edilmesine yönelik eleştiri ve açıklamalar sürerken BRT ekranlarında “CTP yatırıma karşı imajı mı çiziyor?” sorusunu yanıtlayan İskele Milletvekili, MYK üyesi Fide Kürşat, ilkeli bir duruşla, prensiplere yaslanan bölge koşullarına uygun bir yatırım ikliminin peşinde olduklarını dile getirdi ve gayri ciddiliğin hâkim olduğu hükümetin 4 yıldır elini her attığı konuyu daha da berbat hale getirdiğini söyledi.

Fide Kürşat, “Tıpkı mevcut sağlık bakanının ısrarla söylediği gibi ilginç bir hal içindeler. Ne diyor bakan; Enkaz kaldırıyoruz. Hangi enkaz? Kim hükümette kaç yıldır?” diye sordu.

BRT ekranlarında ‘Manşet+’ programında soruları yanıtlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Fide Kürşat şöyle konuştu;

“KARPAZ’DA DA BENZER SIKINTILAR VAR…”

“CTP kesinlikle yatırıma karşı değil ki zaten Bafra bölgesinde bir yatırım alanı oluşturuldu; Birtakım izinler verildi.

11 izin verildi. Bunların 4-5 tanesi bir işletme ve diğerleri kaldı. Biz bölge koşullarına uygun planlı bir yatırımın peşindeyiz. Ülkesel fizik plan ne için geçti?

Hangi bölgelerde nasıl bir gelişim olabileceği analiz edildi; tarımdır, turizmdir… Bunlarla ilgili çok önemli bir çalışması var şehir plancılarının… Bu plana uygun olarak imar planlarının hazırlanması gerekiyor.

Karpaz’da da benzer sıkıntılar var; Birçok vatandaş çivi çakamıyoruz diyor, CTP bu emirnameyi getirdi ve de UBP’li hükümetler de devam ettirdi…

Emirname neden var? İmar planı hazırlanana kadar… Bu arkadaşlar 4 yıldır hükümette değil mi?”

“MEVCUT SAĞLIK BAKANININ ISRARLA SÖYLEDİĞİ GİBİ İLGİNÇ BİR HAL İÇİNDELER. NE DİYOR; ENKAZ KALDIRIYORUZ. BU ARKADAŞLAR 4 YILDIR HÜKÜMETTE DEĞİL Mİ?”

“Tıpkı mevcut sağlık bakanının ısrarla söylediği gibi ilginç bir hal içindeler. Ne diyor bakan; Enkaz kaldırıyoruz. Hangi enkaz? Kim hükümette kaç yıldır?

Yani hiçbir noktada bir hazırlık yapmadılar. Gayri ciddilik.. İskele-Yeniboğazici-Mağusa… Çok büyük bir derttir. Kanalizasyon sorunları, denizlerin kirliliği, çarpık yapılaşma, ruhsatsız inşaatlar… İmar affı gerektirecek noktaya geliyor…”

“BİR KABİLEYİ BİLE YÖNETMEKTEN ACİZ BİR HÜKÜMET…”

“İmar yasası gibi çok garip bir yasa tasarı getirdiler geçtiğimiz haftalarda… Bu noktada da çok tartıştık ama her getirdikleri tasarı sıkıntılı; Yasanın esasına aykırı, anayasaya aykırı, akla-mantığa aykırı meseleler içeriyor ve o noktada ısrarcı oluyorlar.

Ya mahkemeye ya başsavcılığa takılıyor… Yarı buçuk orada kalıyor…

Kendileri de ne yaptıklarını bilmiyor; şuursuzca bu memleketi yönettiklerini zannediyorlar. Toplum artık bıkmış durumda… Bir kabileyi bile yönetmekten aciz bir hükümetle karşı karşıyayız…”

“VATANDAŞIN BURNUNDAN GELMİŞ DURUMDA…”

“Bu toplumun en acil meselesi ekonomik meselelerse ki herkes geçim derdinde… Ana muhalefetin de içinde yer alacağı bir kriz masasının kurulmasıdır, bunu söyleyip duruyoruz.

Bu hükümet mensupları acaba bizim alışveriş yaptığımız marketlerde değiller mi? Bu yolları kullanmıyorlar mı? …

Millet çocuğumu nasıl okuturum, giydiririm derdinde… Vatandaşın burnundan gelmiş durumda… Bu işi erken seçim temizleyecektir…”

Paylaş