Güven Bengihan: “İnsanlar kedisini köpeğini besleyemez noktaya geldi…”

2
Bengihan
reklam alani

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, insanların ekmek bulma sorunu yaşadığını kedisine köpeğine bakamaz hale geldiğini iç dış parazit aşılarının bin TL’ye dayandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, piyasalara da seslenerek 1 ayda 3 kere zam yapmanın piyasa şartları ile alakası olmadığını, piyasa talebini artıran şeyin “yabancılar” olduğunu söyledi.

Katıldığı TV programında konuşan Güven Bengihan şöyle dedi;

“Sermaye ile iç dışlı olmak en büyük eksiklik denetimsizlik… Piyasalarda kusura bakmasın tüccarlar döviz artış sebebiyle asgari ücret arttı diyerek 1 ayda 3 kere zam yaptı. Duruyorlar asgari ücret aratacak yüzde 20 zam ekliyorlar; 1 hafta sonra döviz ve TL arasındaki bu kıpırdanmalardan erime ile bir yüzde 20 de oradan asgari ücret de yürürlüğe girdiğinde bir zam daha…

Sonrada piyasa şartları derler. Ne piyasa şartı. Ayda 3 fiyat mı değişir? Bizim ülkemizde enflasyonun çok yüksek olması sebebiyle bu ülkedeki yurttaşların alım gücü gerilemiştir… Alım gücü gerileyen ülkelerde talep azalır normalde budur… Bizde alım gücü gerileyen bu ülkenin yurttaşı olduğu için talep azalmıyor. Benzin market restoranlar bu ülkenin yurttaşları olmayan yabancılar üzerinden arttığı için.

Mehmet Efendi 46 TL oldu. Köpeğimin iç dış parazit aşısı 700 TL… Mamaları sordum dün 2 bin 180 TL. İnsanlar kendine ekmeği bulamaz… Kedisini köpeğini besleyemez noktaya geldi. Kendi ülkemizde yabancı olduk.”

Paylaş