CTP’li Kutlay Erk: “Erken seçimde sıralama, 25 Haziran’daki gibi olur. Katılım oranı fark etmez!”

3
Kutlay Erk: Türkiye’den kablo ile elektrik bekleyenler boşa bekler...
reklam alani

Tecrübeli siyasetçi Kutlay Erk, 25 Haziran ara seçiminde katılım oranının yüzde 30’larda kalması konusunda önemli bir veri ortaya koydu. Erk’e göre, yüzde 30 ile yüzde yüz arasında sonucu katılımda değiştirecek bir şey yok…

Eski Dışişleri Bakanlarından Kutlay Erk, 25 Haziran ara seçimlerindeki sonucun erken bir seçimde de oransal olarak aynı çıkacağının “net” olduğunu ifade etti.

Katıldığı TV programında konuşan eski Dışişleri Bakanlarından CTP’li Kutlay Erk, 25 Haziran ara seçimi konusunda şunları kaydetti;

“Seçimlerde yüzde 25-30 oy oranı sayıldığında durum ne ise yüzde 100’de de odur. Hemen hemen budur… Değişmez. 25 Haziran’da yüzde 30 seçmen katıldı ama aksi olsa da değişen bir şey olmazdı katılım oranı oransal olarak yüksek olsaydı da sonuç ve sıralama değişmezdi. Bu böyle olagelmiştir..”

“UBP’NİN PARTİZAN OLMAYAN KİTLEDEN ALACAĞI PAY ÇOK DÜŞÜK OLACAK”

“Yine önemli bir fark ile bu seçimi önde bitirecekti CTP, eğer katılım oranı yüksek olsaydı. Ara seçimin verdiği sonuç, erken seçimde de sıralamanın böyle olacağını açıkça göstermektedir.

Olası genel seçimde UBP ikinci sırada ve sonra da diğerleri çıkacaktır… Şu anda UBP’nin partizan olmayan kitleden alacağı pay çok düşük olacak. Bu nedenle de bu sıralamada iddialıyım. Esas sonucu belirleyecek olan da partizan olmayan kitleden alınacak oydur. ”

Paylaş