Ekonomist Mehmet Saydam: BDDK’nın kredi kartlarıyla ilgili aldığı karar KKTC ekonomisine zarar verecek

6
Mehmet Saydam
reklam alani

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak. Kararı değerlendiren ekonomist Mehmet Saydam, “Karar ile KKTC ekonomisine ve başta turizm olmak üzere birçok alanda ciddi sıkıntı yaratacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkede var olan bunca turizm işletmesinin, acentelerin ve dahi yolcu sayısındaki artışı ile canlanan ada ekonomisinin bu karar karşısında akıbeti belli değildir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Pazartesi gecesi internet sitesi üzerinden duyurduğu kararlarıyla kredilerde sıkılaştırmaya gitti ve kredi kartlarıyla yapılan bazı harcamalarda taksitlendirmeyi kaldırdı.

BDDK’nın yeni aldığı karara göre, havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.

MEHMET SAYDAM: TÜRKİYE KENDİ İÇ PAZARINDAKİ POTANSİYELİNİ TEŞVİKLENDİRMEK İSTİYOR

Alınan karar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekonomist Mehmet Saydam şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiyede bulunan turizm işletmelerinin iç piyasa taleplerini yükseltmek adına kendi iç pazarındaki potansiyelini teşviklendirmek istiyor.

Türkiyede kazanılan paranın başta turizm sektörü olarak Türkiye’de harcanmasını istiyor. Türkiye’de finansal istikrarın güçlenmesi adına sıkı para politikalarına geçiş elbette beklenen bir uygulamaydı.”

“KARAR, KKTC EKONOMİSİNE CİDDİ ZARARLAR VERECEK”

Kararın, KKTC ekonomisine ciddi zararlar vereceğini kaydeden Mehmet Saydam, başta turizm olmak üzere birçok sektöre ciddi sıkıntılar yaratacağının altını çizdi.

Turizm sekötünde faaliyet gösteren işletmelere seslenen Saydam, kararın yeniden düzenlenmesinin talep edilmesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş