CTP Milletvekili Kürşat: Memleketi parsel parsel satmaya, peşkeş çekmeye devam!

6
Fide Kürşat meclis
reklam alani

CTP Milletvekili Fide Kürşat, yeni turizm yatırımları için alçak orman arazilerinin tespit edilmesine tepki göstererek, “Memleketi parsel parsel satmaya, peşkeş çekmeye devam. Halka nefes alacak yer bırakmadınız” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yeni turizm yatırımları için alçak orman arazilerinin tespit edildiğini belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Memleketi parsel parsel satmaya, peşkeş çekmeye devam” dedi.

“HALKA NEFES ALACAK YER BIRAKMADINIZ”

CTP Milletvekili Kürşat, halka nefes alacak yer bırakılmadığını vurgulayarak, “Denizler parsellendi, sıra alçak orman arazilerine, maki alanlara geldi” açıklamasında bulundu.

“Bu hakkı nerden buluyorsunuz” diye soran Kürşat, açıklamasının devamında ifadelere yer verdi:

“Memlekette tarımsal araziler betona döndü, yatırım planlaması yok, imar planı yok, turizm yatırımına açın, yatırımcıya peşkeş çekin, üstüne teşvikler de verin.

Bu memleket babanızın çiftliği değil, perde gerisinde kişilere özel yasal düzenlemeler yaparak, kamusal yarar diye pazarlamaktan vazgeçin! Bu memleket bizim, bu memleket halkın! Bir durulun artık!”

“DOĞAL VE KÜLTÜREL YAŞAMI BİTİRİYORSUNUZ”

CTP Milletvekili Kürşat, hükümetin attığı adımlarla doğal ve kültürel yaşamını bitirdiğine dikkat çekerek, “Geri dönüşü olmayan zararlar veriyorsunuz! Gideceksiniz! Az kaldı” ifadelerini kullandı.

Öncelikle 5 yıllık sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma planı hazırlanıp, kalkınma önceliklerinin belirlenmesi gerektiğini dile getiren Kürşat, “Ülkesel fizik plana uygun imar planları hazırlanmalıdır. Sizin bu zihniyetiniz ile ancak bu memleketin insanları yurtsuzlaşır, topraksızlaşır, fukaralaşır ve yok olur” diye konuştu.

Paylaş