Erhan Arıklı: Bize verilen söz ve bilgi Ercan’da en geç 1 ay içerisinde sıkıntı kalmayacak

6
Erhan Arıklı: Rusya’dan direkt uçuşların gündem olması iyi olmadı…
reklam alani

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, kendilerine Ercan Havalimanı’nda en geç bir ay içerisinde sıkıntı kalmayacağı yönünde söz ve bilgi verildiğini söyledi. Arıklı, “En küçük sıkıntılar büyütülerek lanse ediliyor” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’ye konuştu. Arıklı, meteoroloji cihazlarının devreye girdiğini ve uçuşların bazen birinci pist bazen de ikinci pistten yapıldığını söyledi.

“Bu tip sıkıntıların olabileceğini çok önceden öngörmüştük” diyen Arıklı, bu tip küçük sıkıntıların yine olabileceğini ifade etti.

Arıklı, birilerinin Ercan Havalimanı’ndaki en küçük sıkıntıları büyüterek ve abartarak lanse ettiğini kaydetti.

Arıklı, “Biz, işimize bakıyoruz. Ercan Havalimanı’na geçici lisans vermiştik. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri hem bizim yetkililerimiz major olmayan eksiklikleri tespit ederek tutanak haline getirip ilgili firmaya 6 süre içerisinde gidermesi için yazılı talimatı en başta vermiştik. İlgili firma da görünen eksiklikleri peyderpey gideriyor” dedi.

Ercan Havalimanı’nda bir toplantı gerçekleştirdiklerine işaret eden Arıklı, Ercan’da 8 adet devasa jeneratör olduğunu kaydetti. Senkronizasyonun 10 gün içerisinde yapılacağını belirten Bakan Arıklı, “Bize verilen bilgi ve söz, en geç 1 ay içerisinde Ercan Havalimanı’nda herhangi bir sıkıntı kalmayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Paylaş