Ahmet Savaşan’a “Dünya Çapında Sağlık Turizmi Başarı Ödülü” verildi

8
Ahmet Savaşan’a “Dünya Çapında Sağlık Turizmi Başarı Ödülü
reklam alani

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, “Turizm Ve Başarı Ödül” töreninde “Dünya Çapında Sağlık Turizmi Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan katıldığı televizyon programında, konseyin çalışmaları ile Gazimağusa’ya yapılacak sağlık yatırım hakkında bilgi verdi.

“YUNANİSTAN İLE GÜNEY KIBRIS DELEGELERİ DEVLETLERİ TARAFINDAN ZORLA KONSEYDEN İSTİFA ETTİRİLDİ!”

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde verdikleri mücadele ile sürdürdükleri faaliyetler hakkında bilgiler veren Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, bugünlerde başkanlığını yaptığı Konsey’de başkan yardımcısı görevine ilk seçildiği yıl olan 2018’de Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ta meclis ve kamuoyunda büyük tartışmalar yaşandığını, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ı temsil eden delegelerin konseyden devletleri tarafından zorla istifa ettirildiğini anımsattı.

“BAZI AB ÜLKELERİ KKTC’NİN TANINMADIĞINI İLERİ SÜREREK ENGELLENMEYE ÇALIŞTI…”

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde KKTC’yi temsilen 2018-22 yılları arasında Başkan Yardımcılığı görevi yaptığını belirten Ahmet Savaşa, başkanlık seçimine adaylığının ise yine bazı AB ülkeleri tarafından “KKTC’nin BM tarafından tanınmadığı” ileri sürerek engellenmeye çalışıldığını anlattı. Başta Türkiye olmak üzere diğer pek çok üye ülkenin desteğini alarak Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanlığının KKTC’ye geçmesinin sağlandığını ifade eden Savaşan, bu süreçte Kurucu Başkan Emin Çakmak ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun emeklerinin de büyük olduğunu dile getirdi.

“DÜNYA BAŞKANLIĞI KARARLI VE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR SONUCUNDA KKTC’YE KAZANDIRILDI…”

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde yıllarca birlikte başkan yardımcısı ülke temsilcisi olarak görev yaptıkları, dünyanın pek çok yerinde kongrelere katılarak sağlık turizminin gelişmesi için çalıştıkları Hırvatistan ve Almanya delegelerinin konseyin genel kurul toplantısında “KKTC’nin tanınmadığını” ileri sürerek başkanlık seçiminin yapılmasını engellemeye çalışmalarından duyduğunu büyük üzüntüyü dile getiren Ahmet Savaşan, bütün bu yaşanan sürece rağmen kararlı ve özverili çalışmalar ile Türkiye’nin de belirleyici desteğiyle doğru iletişim yöntemlerini kullanarak yürüttükleri lobi faaliyetleri sonucunda dönem başkanlığını KKTC’ye kazandırdıklarını anlattı.

“SÖZ VERDİKLERİMİZDEN DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ…”

“Verilen mücadele Ahmet Savaşan’ı başkan yapma mücadelesi değildi. İtirazlar vardı ve KKTC’nin tanınmamış bir devlet olması her zamanki gibi istismar ediliyordu. Seçimin politize edilmesine olanak versek iş başka mecralara gidebilirdi. Kimliğimize ve devletimize sahip çıkarak Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanlık döneminde yapacaklarımızı anlattık ve sonuçta destek almayı başardık” diyen Dr. Ahmet Savaşan, “Sekiz yıllık bir mücadelenin sonucunda KKTC’ye kazandırmayı başardığımız bu başkanlık, ekonomimiz açısından, uluslararası temsiliyetimiz bakımından çok önemlidir. Verdiğimiz sözleri tutmak ve hatta söz verdiklerimizden daha fazlasını yaparak başarılı olmak zorundayız. Takım arkadaşlarımızla birlikte çok çalışarak başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

“YENİ SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMLARI GETİRMEK İÇİN ÖZEL GAYRET GÖSTERECEĞİZ…”

Dönem Başkanlıkları süresince yapılacak çalışmaların sadece KKTC için olmayacağını, diğer üye ülke temsilcilerine değer katmak ve karşılıklı işbirliklerini geliştirmeye yönelik de olacağının altını çizen Ahmet Savaşan, başkanlık dönemlerinde KKTC’ye Türkiye ve uluslararası alandan sağlık yatırımlarının getirilmesine de özel gayret göstereceklerine vurgu yaptı.

“2024 İLK ÇEYREĞİNDE HASTA KABUL EDİLMEYE BAŞLANACAK…”

Yaptıkları girişimler ve cesaretlendirmelerle Gazimağusa’ya yeni nesil otel ve rehabilitasyon merkezi yapılması için yatırım protokolünün imzalandığına işaret eden Ahmet Savaşan, merkezin 2024 yılının ilk çeyreğinde hasta kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

“MERKEZ İLK YIL 2 BİN SAĞLIK TURİSTİ AĞIRLAYACAK…”

Savaşan, “Başkanlık dönemimizin başında ülkemize yeni nesil otel ve Dünyadaki en gelişmiş robotik sistemlerle donatılmış konsept bir fizik tedavi rehabilitasyon merkezi yatırımı kazandırıyoruz. Gazimağusa’mızda yüzde yüz erişilebilirlik standartlarında oluşturulacak otel ve multidisipliner yaklaşımla hizmet verecek merkez Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde parlayan yıldızı olacak” dedi. Dr. Ahmet Savaşan, merkezin 2024’te hasta kabul etmeye başlayacağını ve 2024 yılında 2 bin sağlık turistini ağırlayacağını açıkladı.

“İNSANIMIZ SAĞLIK TURİZMİNİN ÜLKEMİZE OLUMLU ETKİSİNİ KISA ZAMANDA GÖRECEK…”

Savaşan, “Sürdürdüğümüz çalışmalarla medikal turizm için gerek mevcut üniversite ve özel hastaneler ile kliniklere gerekse de ülkemize yeni kazandıracağımız merkezlere gelen hasta sayını artırmaya ve gerekse de dünyada her geçen gün sağlığını korumak ve geliştirmek için 1 günde 1000 dolar ödeyen veya ödeyebilen insanların sağlıklı tatil yapabilmeleri için otellerimizi tercih etmelerini sağlayarak ekonomimize katkıda bulunmaya kararlıyız. Bunun için durmaksızın çalışıyoruz. İnsanımızın da birkaç yıl içerisinde sağlık turizminin ülkemizdeki bütün sektörlere yapacağı olumlu etkiyi hissedeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖDÜLLER BAŞARIYI OLUMLU YÖNDE ETKİLER…”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde turizmin gelişmesine katkıda bulunan ve bu alanda başarılara imza atmış iş insanları ile sanat dünyasından kişilerin ödüllendirildiği “Turizm ve Başarı Ödül” töreninde konseyi temsilen kendilerine verilen “Dünya Çapında Sağlık Turizmi Başarı Ödülü”nü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaşan, konuşmasının sonunda bu gibi ödüllerin başarıyı olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Paylaş