Çağlayan Cesurer: AKSA sözleşmesinde “al-ver” ifadesi yok

5
EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer
reklam alani

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, kablo ile elektrik konusunu kapsayan Aksa sözleşmesinde “al-ver” ifadesi yer almadığının altını çizdi.

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesur Kıb Tek Merkezi Bina önünde açıklama yaptı. Cesurer, “Kablo ile elektrik gelse bile Aksa’nın 15 yıllık alım garantisi de devam edecek. Sözleşmede herhangi bir değişiklik olacaksa da Aksa’nın hakları korunacak. Hani 5 yılda bu işi kapatacaktınız?” ifadelerini kullandı.

Kablo ile elektrik konusunu kapsayan Aksa sözleşmesinde “al-ver” ifadesi yer almadığının altını çizen Cesurer, ülkenin enerjisinin 15 yıllığına Aksa’ya teslim edildiğine vurgu yaptı.

Cesurer, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kablo ile elektrik konusunda tek bir kelime bile söylemediğine işaret ederek, elektrik konusunda Türkiye’nin Avrupa Birliği ile enterkonnekte olduğunu söyledi. Cesurer, ortaya irade konulması gerektiğini ifade etti.

Çalışanların bu düzen içerisinde çalışmasının kimsenin beklememesi gerektiğini söyleyen Cesurer, “Siyasete son uyarımızı yapıyoruz. Ya siz gereğini yapın ya da bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu sorun sadece El-Sen çalışanlarının sorunu değildir; ülkenin sorunudur.” dedi.

Paylaş