ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Woodhouse, Güney Kıbrıs’a “elleri dolu” şekilde geldi

5
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Woodhouse
reklam alani

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda bir dizi temas için Güney Kıbrıs’ta bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Woodhouse’un, Güney Kıbrıs’a “elleri dolu” şekilde geldiği ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi, manşetten ve iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde, Washington’un yaptırımların uygulanması “mücadelesinde”, Güney Kıbrıs’ı ortağı olarak addettiğini yazdı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Woodhouse’un Güney Kıbrıs’a, ABD’nin yayımladığı ve Güney Kıbrıs’la da ilgisi olan listelerdeki kişilerle ilgili yeni bilgilerle geldiğini yazan gazete, Woodhouse’un dün Rum Başkanlık Sarayında görüştüğü muhataplarına, ABD’nin kararlaştırdığı yaptırımların Güney Kıbrıs’ın değil Rusya’nın aleyhinde olduğunu yinelediğini aktardı.

Woodhouse’un Güney Kıbrıs’a elleri dolu geldiğini, çünkü Woodhouse’un Rum kesimine isimleri yaptırımlar listesinde bulunan Ruslarla ilgili ek bilgiler getirdiğini kaydeden gazete, ABD’li yetkilinin Güney Kıbrıs’ta iki boyunca temaslarda bulunacağını belirtti.

Woodhouse’un dünkü temasları çerçevesinde Başkanlık Müsteşarı İrini Piki ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in diplomatik büro müdürü Marilena Rauna’yla görüştüğünü yazan gazete, Woodhouse’un görüşmelerinde, konuyla ilgili olarak Rum hükümeti ve bizzat Hristodulidis tarafından ilk andan itibaren gerçekleştirilen eylemlerden duyduğu memnuniyeti belirttiğini iletti.

Haberde, Woodhouse’un Güney Kıbrıs’ı Rus oligarklara karşı verilen mücadelede ABD’nin ortağı olarak addettiği, aynı zamanda iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerden söz ettiği de belirtildi.

Gazeteye göre hükümet sözcüsü Konstantinos Letimbiotis ise açıklamasında, ABD’li yetkilinin Güney Kıbrıs’a ziyaretinin iki ülke arasındaki yakın iş birliği ve yaptırımların etkin bir şekilde uygulanması çerçevesinde olduğunu dile getirirken, konuyla ilgili olarak ABD ve İngiliz hükümetiyle yakın bir iş birlikleri olduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş