3 noktada yangın: Bir araç ve iki arazinin içerisindeki balyalar yandı

6
PGM artan hava sıcaklığı nedeniyle yangına karşı tedbirli olunmasını istedi
reklam alani

Gazimağusa-Alaniçi, Girne-Çatalköy ve Girne-Değirmenlik bölgelerinde 3 farklı yangın meydana geldi. Girne-Değirmenlik ana yolu üzerinde bir araç yanarken, Alaniçi’nde ve Çatalköy’de arazilerin içindeki balyalar ve ağaçlar yanarak zarar gördü.

Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, 27 Temmuz 2023 tarihinde ve saat 13.00 sıralarında Alaniçi’nde, Geçitkale Havalimanı’nın karşısında bulunan bir şahsa ait arazide meydana gelen yangın sonucu, 6 adet akasya ağacı, 3 adet rulo balya, 10 dönümlük alandaki anızlar ve 200 metrekarelik alandaki kuru otlar yanarak zarar görmüştür.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, polisin soruşturması devam etmektedir.

ÇATALKÖY’DE 50 ADET BALYA YANDI

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Çatalköy’de Kırak Sokak üzerinde bulunan arazide bugün saat gece 02.00 sıralarında meydana gelen yangın sonucu, bir şahsa ait 50 adet rulo balya yanarak zarar görmüştür.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.

ARAÇ YANGINI: SIZAN YAĞIN SICAK AKSAMLARA TEMAS ETMESİ SONUCU YANGIN ÇIKTI

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Girne-Değirmenlik Dağyolu üzerinde, 27 Temmuz 2023 tarihinde ve saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, Özeralp kullanımındaki RA 367 plakalı kamyon araçta seyir halinde olduğu sırada, konu aracın makine bölümünden sızan yağın sıcak aksamlara temas edip alevlenmesi sonucu yangın meydana geldi.

Yangın Orman Dairesi ekipleri tarafından söndürülmüş olup, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yola dökülen yağın üzerine kayganlığı önlemek adına toprak atılarak yol güvenliğini sağlandı. Çıkan yangın sonucu bahse konu aracın makine bölümündeki plastik ve elektrik aksamları ile iç kabinindeki tavan döşemesi ve güneşlikler yanarak zarar görmüştür.

Polisin konu ile ilgili soruşturması devam etmektedir.

Paylaş